ODE SAN O TITULI? Zvezdi samo bod u utakmici s Radom (VIDEO)

Crveno-beli su poveli golom Milijaša s bele tačke, kada je isključen golman Rada, ali su "građevinari" i sa igračem manje stigli do izjednačenja u drugom poluvremenu. Partizan sa utakmicom manje na plus pet od Zvezde

  • 4

Fudbaleri Rada, na Vračaru, su dočekali Crvenu zvezdu u derbi meču 17. kola Jelen Super lige. Crveno-beli koji su zaostajali šest bodova za večitim rivalom i braniocem titule Partizanom, imali su imperativ pobede u ovom meču, ali im to nije pomoglo.

Crveno-beli su poveli u 45. minutu prvog poluvremena golom Milijaša sa penala. U tom momentu golman domaćih Kljajić je dobio i crveni karton, pa je Zvezda imala i lakši posao, ali ga nije iskoristila, tačnije u tome ih je sprečio mladi Uroš Đurđević koji je u 65. minutu iskoristio uspavanost odbrane gostiju i doneo "građevinarima" bitan bod.

Zvezda se ovim remijem primakla crno-belima na pet bodova, ali Partizan ima utakmicu manje koju će igrati

U prvom delu prvenstva "građevinari" su iznenadili Zvezdu na Marakani, poveli 2:0, a na kraju morali da se zadovolje bodom, pošto je meč završen 2:2.

TOK MEČA:

Prvi su ozbiljno zapretili fudbaleri Rada preko Adamovića u 4. i Đurđevića u 5. minutu, ali su iznenađeni defanzivci Zvezde imali dosta sreće jer su i Adamović i Đurđević šutirali preko gola.

U devetom minutu posle slobodnog udarca za domaćine stvorila se gužva u kaznenom prostoru crveno-belih, međutim sve je brzo raščišćeno.

U 13. minutu došlo je do sudara golmana Rada Kljajića sa saigračem Ćirkovićem, zbog ukazivanja pomoći prekid je potrajao, ali, srećom, oba igrača mogli su da nastave meč.

U međuvremenu se najviše igralo na sredini bez ozbiljnijih šansi.

Najzanimljiviji momenat, pored sudara Radovog golmana i igrača, viđen je na samom kraju prvog poluvremena, u 44. minutu kada je Kasalica iskoristio nesigurnosti Vicoa, i istrčao ispred njega, gurnuo loptu, već je bio u šesnaestercu, a Kljajiću nije preostalo ništa drugo do da ga sruši. Sudija je pokazao na belu tačku, a Kljajić je dobio direktan crveni karton.

Foto: Tanjug

GOOOOOOL 0:1, 45. minut - Milijaš je bio siguran sa bele tačke i loptu je poslao po sredini, a 20-godišnji golman Jovanović nije mogao ništa da uradi, pošto je ionako stao na gol liniju igrom slučaja i nezagrejan.

Utakmica je zbog, već pomenutog sudara i prekida oko penala, produžena čak devet minuta u prvom poluvremenu! Trener domaćih Marko Nikolić odmah je izveo napolje i mladog Vica pošto se videlo da je neodlučan i nespreman za ovaj meč.

U petom minutu nadoknade Mudrinski se sjajno zagradio na sredini, okrenuo, i poslao loptu u prostor Darku Lazoviću koji je dobro primio, prošao jednog igrača Rada, otišao skroz do korner linije, zavrnuo loptu u sredinu, ali su se svi igrači Crvene zvezde zaleteli previše i niko nije ostao "na penalu".

Odmah se primetila brojčana prednost crveno-belih na terenu pošto su u nadoknadi prcog poluvremena napravili još dve-tri ozbiljne prilike. Sve u svemu, zadovoljavajućih prvih 54 minuta na Vračaru!

 

Drugo poluvreme počelo je malo sumorno, a Zvezda je držala loptu, ali nije uspevala da dođe do gola. Međutim, onda je Rad sa igračem krenuo da napada malo više.

GOOOOOL 1:1, 65. minut - Zvezdina odbrana se uspavala i nije uspela da tek treći put sačuva svoju mrežu ove sezone, pošto je to sprečio mladi Đurđević koji je ujedno i bio najagilniji sve vreme. Đurđević se posle jednog centaršuta našao sam ispred Bajkovića, i glavom od zemlju matirao golmana gostiju.

Crveno-beli su, uz dobru podršku "delija" odmah krenuli da napadaju jače, i Milijaš je imao prvu priliku, ali je sa dvadesetak minuta loše šutirao pošto mu je petom Mudrinski ostavio loptu.

Zvezda uporno pokušava da opet dođe do vođstva, ali "građevinari" se sjajno brane...

Nikola Petković je ubedljivo najagilniji igrač u gostuućoj ekipi i prodorima stvara višak za crveno-bele, ali Mudrisnki i saigrači nisu uspeli da postignu pogodak.

Od 70. minuta preslikana situacija u svakom napadu Crvene zvezde koja se ne završava onako kako oni žele, već se "momci sa Banjice" konstantno sjajno brane.

U poslednjih pet minuta regularnog dela, Mudrinski se dva uta našao u ulozi asistenta, ali su Milivojević i Milijaš jakim udarcima sa poludistance bili neprecizni, tačnije Jovanović je odbranio Milivojeviću sjajnom paradom.

RAD - CRVENA ZVEZDA 1:1

(Đurđevi 65. - Milijaš 45(pen).)

Stadion: Obilića na Vračaru. Sudija: Milenko Vukadinović. Gledalaca:

RAD: Kljajić, Vico, Ćirković, Vitas, Leković, Adamović, Gnjatić, Raspopović, Pršo, Perović, Đurđević. Trener: Marko Nikolić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Pantić, Petković, Mikić, Mladenović, Garido, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kasalica, Mudrinski. Trener: Aleksandar Janković.

TABELA: Partizan 40(-1), Crvena zvezda 35, Vojvodina 34, Jagodina 32, Rad 27, Sloboda 27, Javor 26, Spartak 23, OFK Beograd 22, Novi Pazar 19, Radnički Niš 18, Donji Srem16, Hajduk 16, BSK 14(-1), Radnički Kragujevac 13, Smederevo 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blaa

    3. mart 2013 | 16:19

    slavice se titula..oleee

  • gudra

    3. mart 2013 | 16:30

    Jankovicu idi molim te.ovi i trebaju dzabe da igraju

  • SRBA

    3. mart 2013 | 17:47

    Smanjili im plate,pa ni ja ne bi igrao.Iako sam partizanovac.Svi se stisli za pojacanja,poceo Vucic da ih trese iz gaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA