SIMONOVIĆ: Verovao sam da ću pogoditi! (VIDEO)

Košarkaš Crvene zvezde, čak i pored vere u sebe, ne želi da prisvoji previše zasluga za pobedu nad Cibonom, ekipu ističe u prvi plan i priznaje da su imali sreće

  • 0

Marko Simonović pružio je protiv Cibone verovatno najbolju partiju od kada je došao u Zvezdu. U odsustvu Majkla Skota, na njega je pao veliki teret, pa je Simonović proveo čak 30 minuta na parketu, i za to vreme ubacio je 15 poena. Sjajni krilni košarkaš preuzeo je odgovornost u završnici susreta i praktično doneo pobedu "crveno-belima".

Prvo je na asistenciju Rakočevića Simonović ubacio trojku, kojom je svojoj ekipi doneo prednost od dva razlike pet sekundi pre kraja. Zatim je sjajno sačuvao do tada neuhvatljivog Di Džeja Stroberija i sprečio ga da meč uvede u produžetak. Simonović ipak nije želeo da ističe sebe u prvi plan, ali nije krio zadovoljstvo zbog pogođene trojke:

- Sigurno da je lep osećaj i drago mi je što je ta lopta ušla. Verovao sam da ću pogoditi. Ipak, istakao bih da je ovo pobeda ekipe. Mi smo dosta lošije odigrali utakmicu, bez dovoljno energije. S druge strane, Cibona je odigrala odlično, vodila je tokom čitavog susreta i da su oni pobedili, ne bi bilo nezasluženo. Na kraju smo mi imali malo više sreće i dobili smo utakmicu - započeo je priču Simonović.

Krilo "crveno-belih" je sa tri trojke prelomio susret sa Solnokom u Mađarskoj, a zatim je zablistao protiv Cibone. Simonović je svestan da nije igrao najbolje u prvom delu sezone, ali mu je drago što je ponovo onaj pravi kada je najpotrebnije:

- U početku nisam pružao partije kakve su se od mene očekivale, jer se nisam tako brzo prilagodio. Dolazak u Zvezdu bio je nešto novo za mene, veliki klub, veliki pritisak, ali mi je drago što pružam bolje partije u završnici lige – istakao je Simonović, a zatim i izneo očekivanja pred uvek neugodno gostovanje Širokom u Pecari:

- Poslednje dve utakmice odigrali smo dosta slabo, bez dovoljno energije i zabeležili smo dve pobede na suvi kvalitet. Predstoje nam dva dana odmora, a zatim da se dobro spremimo za Široki, jer ako ovako budemo odigrali, sigurno da ne možemo da pobedimo u Pecari - zaključio je Simonović.

(Telegraf.rs / Izvor: kkcrvenazvezda.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA