VUJOŠEVIĆ: Zaslužili smo da nam se vrati

- Mi smo ove godine toliko utakmica izgubili na poslednju loptu i prosto je normalno da nešto od toga počne da se vraća - rekao je trener Partizana, kome je ovaj trijumf bio poklon za rođendan

  • 0

Trener Partizana Duško Vujošević bio je zadovoljan posle vredne pobede u Zagrebu nad Cedevitom 77:76, istakavši da je bilo vreme da se "crno-belima" vrati za sve tesne poraze koje su doživeli ove sezone. Inače, ova pobeda bila je najlepši poklon za rođendan trenera crno-belih koji je u nedelju 3. marta napunio 54 godine.

- Izuzetno važna utakmica za obe ekipe. Mi smo porazom od Olimpije u Beogradu neočekivano i neplanirano došli u situaciju da ne smemo da napravimo nijedan kiks, pritom ne smatram eventualni poraz od Cedevite u Zgrebu kiksom.

- U svakom slučaju, nije lako igrati ni u Skoplju protiv MZT, a jedna od te dve utakmice morala je da se igra na pobedu da ne bismo zavisili od drugih rezultata kada je u pitanju plasman na fajnal-for.

Imali smo u glavi da nam je bitno da bude manje od 12 razlike u slučaju nekog eventualnog kruga, potom manje od tri razlike, i to nam je pomoglo da držimo glavu gore - objasnio je Vujošević.

On je zatim opisao kako je njegov tim uspeo da se vrati iz tolikog rezultatskog minusa i da trijumfuje

- Kada je bio 11 razlike, bilo je važno da se spusti ispod 12, kada se i na to prišlo, pa i na minus tri, i po cenu da se izgubi ta utakmica, a da ne ode na veću razliku od toga, to nam je na neki način i psihološki pomoglo da ostanemo u meču. Mi smo ove godine toliko utakmica izgubili na poslednju loptu i prosto je normalno da i nešto od toga počne da se vraća.

- Verujem u ovu ekipu, jako mlada ekipa koja je spremna da radi naporno, njeno vreme tek predstoji. Cedevita je krenula sa ogromnim ambicijama ove sezone, nije uspela da ih realizuje, ali ne smeju da stanu. Prava ljubav prema košarci vidi se i u momentu kada ne ide sve kako treba i verujem da će oni iz ovoga izaći jači i postati pravi klub koji će znati da podnese i poraz i pobedu - poručio je trener "crno-belih" Duško Vujošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA