EDUARDO SE PREPORUČUJE ŠTIMCU: Srbima uvek dam gol!

Brazilac koji nastupa za Hrvatsku kaže da je dosad svaki put bio strelac u službenim mečevima protiv srpskih ekipa

  • 0

Eduardo da Silva, Brazilac u redovima hrvatske reprezentacije, preporučio se selektoru Igoru Štimcu. U prvom kolu prolećnog dela prvenstva Ukrajine Eduardo je ušao sa klupe u 65. minutu i u nadoknadi vremena postigao gol za Šahtjor protiv Volina.

Ono što je, međutim, važnije - Brazilac tvrdi da protiv srpskih ekipa uvek postigne gol u takmičarskim utakmicama i nada se da će ga selektor uvrstiti u tim u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, koji će reprezentacije Hrvatske i Srbije odigrati 22. marta u Zagrebu.

- Meni je, kad su službene utakmice u pitanju, protiv Srba uvek odlično išlo. Sva četiri puta sam im zabio gol. U tri navrata za mladu hrvatsku reprezentaciju, a jednom za klub protiv Partizana - rekao je Eduardo za "Jutarnji list", a onda izneo detalje:

- Sećam se svakog od tih susreta. Prvi gol dao sam im u Nemačkoj 2004. na Evropskom prvenstvu, drugi u Beogradu 2005, a treći nešto kasnije u Velikoj Gorici. Za Šahtjor sam bio strelac 2010. u Ligi šampiona, takođe u Beogradu, bilo je 3:0, postigao sam drugi gol. U prvom susretu s njima na Donbas Areni nisam nastupio - prisetio se Brazilac.

- Ne znam ko će igrati, selektor odlučuje, ali po statistici mogu da kažem da mi Srbi leže - ocenio je Silva, kojeg očekuje sudski proces protiv Zdravka i Marija Mamića koji su izdejstvovali blokadu Eduardove imovine u Hrvatskoj, pod optužbom da im je ostao dužan po ranijim ugovorima.

- Rekao mi je advokat da imam poziv za sud. Neće mi to smetati. Što se tiče obaveza u reprezentaciji, planiram da se odazovem, pa makar to bilo tri dana pre utakmice, što je loš termin. Ja sam hladan u glavi, prošao sam svašta, i mnogo gore stvari, naučio sam pravilo - dok si živ, moraš da se boriš - zaključio je reprezentativac Hrvatske.

(Telegraf.rs/Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA