SRPSKI ŠUMAHER: Devetogodišnji Milan Nikolić naša nada za Formulu 1! (VIDEO)

Njegov san je da jednog dana vozi u Formuli 1, poput svojih idola Mihaela Šumahera i Sebastija Fetela. Već je šampion u kartingu, a zahvaljujući talentu i posvećenosti verovatno mu se smeši uspešna karijera u najbržem cirkusu na svetu

  • 5

Srbija bi konačno mogla da uđe u karavan Formule 1, najprestižnijeg trkačkog takmičenja na svetu. Mogla bi jer ima Milana Nikolića, dečaka iz Beograda, koji ima samo devet godina, a odavno je već šampion u kartingu.

Njegov san je da jednog dana vozi u Formuli 1, poput svojih idola Mihaela Šumahera i Sebastijana Fetela. Ekipa Telegrafa posetila je Milana na jednom treningu na kartodromu Ada Huja i prenosi vam zanimljivu priču o tome kako je počeo da vozi  karting, koliko je titula osvojio, kao i ekskluzivan snimak njegovog prvog bolida Formule, koji je dobio u nedelju, 3. marta.

Odmah po završetku treninga, koji je iz dva dela trajao od 11 sati pre podne do 17 sati posle podne, pitali smo Milana kako se oseća na stazi i kako mu se činio prvi trening posle septembra prošle godine.

- Trening je bio odličan, samo što je bilo malo hladnije nego pre podne. Poslednji put sam vozio u septembru, ali nisam izgubio osećaj za volan - priča Milan, koji je na kartodromu Ada Huja izvezao 180 krugova na treningu.

A kako je ušao u auto-moto sport?

- Počeo sam da vozim karting kada sam imao 5 godina, negde 2009. Već sa šest godina sam osvojio prvu titulu šampiona, a zatim sledeće godine još jednu. Najvrednije su mi nagrade te dve titule i Oskar prestiža, koji sam dobio za to što sam bio šampion - priznaje ovaj dečak.

VOZIĆE NEMAČKI DMV ŠAMPIONAT

Ipak, od stare slave se ne živi, a to zna i Milan, koji za ovu godinu najavljuje nove medalje i titule.

- Imam 12 trka u nemačkom DMV šampionatu, a voziću za ekipu Solgat. Očekujem da tamo imam mnogo bolje reflekse nego ovde - objašnjava naš šampion, i otkriva tajnu svojih uspeha.

- Ova kaciga koju nosim, nju mi je poklonio Mihael Šumaher. Kad sam jednom bio kod njega, posle treninga, trebalo je da krenem kući, a onda mi je on poklonio kacigu. Imam je od 2011. i s njom sam bio vicešampion 2011,  a 2012. sam bio šampion u dve klase. Donela mi je sreću  i ja se ponosim tom kacigom - kaže mali Milan.

Ipak, iako voli Šumahera, obožava još jednog vozača.

- Sebastijan Fetel je sigurno naslednik Šumahera, jer on neće više voziti. Fetel je postao šampion kada je ušao u Formulu, očekujem da i ja jednog dana imam takvu brzinu.

BIĆU PRVI SRBIN U FORMULI 1

Na pitanje da li očekuje i mašta da vozi Formulu 1 jednog dana, Milan Nikolić kao iz topa odgovara:

-Da! Očekujem da jednog dana budem prvi srpski vozač u Formuli 1. Mislim da s 19 godina može već da se uđe u Formulu 1. Tako da, po nekoj proceni, to će biti 2021. ili 2022. godine - kaže kroz smeh ovaj mališa.

Ekskluzivno za čitaoce Telegrafa Milan je pokazao i svoj prvi bolid Formule koji je dobio u nedelju, 3. marta i koji niko, sem naše ekipe, još nije video.

- Ovu Formulu sam upravo dobio. Ovakav bolid se vozi u Francuskoj i tamo ću je voziti. Mislim da ću, pre nego što uđem u Formulu 1, voziti upravo ovakav bolid. Probao sam ga, ali nešto motor nije u redu. Akumulator mu ne radi, ali kad se popravi biće to super - kaže samouvereno na kraju Milan Nikolić.

Samo napred, šampione!

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa Nikolic

    5. mart 2013 | 22:00

    Свака част Милане. Само храбро и напред.

  • Ana

    6. mart 2013 | 00:41

    U ovo Srbija treba da ulaze! Pa da vicemo malo i Bravo Milane, a ne samo Bravo Nole :)

  • racing

    6. mart 2013 | 00:20

    Pun gas milane!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA