PANIKA: Srpski navijači stižu u Zagreb?!

Hrvatski mediji tvrde da neće svi poštovati dogovor dva saveza o nedolasku gostujućih navijača u mečevima kvalifikacija za SP između Srbije i Hrvatske, i citiraju neimenovanog navijača Partizana koji tvrdi da ovo čekaju već dve decenije i da sigurno dolaze, kao i navijači Zvezde

  • 2

Iako su se fudbalski savezi Srbije i Hrvatske dogovorili da ne bude organizovanog dolaska gostujućih navijača na međusobnim kvalifikacionim mečevima za SP u Brazilu, kako javlja "Slobodna Dalmacija", na gostovanje u Zagrebu 22. marta krenuće neki navijači Crvene zvezde i Partizana.

- Na odlazak u hrvatsku metropolu čekamo već dve decenije i žreb za kvalifikacije nas je jako razveselio. Nema te sile koja nas može sprečiti da dođemo u Zagreb na utakmicu, a siguran sam da će tamo biti i "delije", te svi kojima je Srbija u srcu - prenosi "Slobodna Dalmacija" reči neimenovanog Partizanovog navijača.

U istom tekstu se ističe i očekivana pomoć "ruske braće", kao i najava da srpski navijači sa nestrpljenem čekaju septembar i dolazak "vatrenih" i njihovih pristalica u Beograd. Poseban doček, navodno, priprema se splitskoj Torcidi, navijačima Hajduka koji su na svojoj tribini imali i kosovska obeležja tokom utakmice sa Barselonom na Poljudu.

Iako će sigurno biti pojedinaca koji bi da prekrše dogovor Saveza o tome da gostujućih navijača ne bude na ovim susretima visokog rizika, teško da se može očekivati najezda srpskih navijača na Zagreb. Organizovane grupe biće zaustavljane već na granici, a ni pojedincima neće biti lako da se domognu hrvatske prestonice, jer su dve policije već razmenile spiskove sa poznatim izgrednicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA