ČUDO: Amerikanka preskočila Isinbajevu i postavila novi rekord!

Dženifer Šur, skakačica s motkom, je na dvoranskom prvenstvu SAD preskočila 5,02 metara, čime je oborila svetski rekord sjajne Ruskinje, ali je postala i druga žena sa preskočenih pet metara

  • 1

Američka skakačica s motkom Dženifer Šur (31) je na dvoranskom prvenstvu SAD postavila novi svetski rekord u ovoj disciplini. Dominacija Jelene Isinbajeve je tako prekinuta, a novi najbolji rezultat planete je 5,02 metara.

Šurova je "preskočila" Isinbajevu u nedelju, u Albakurkiju. Posle ovog skoka ona je postala tek druga žena koja je uspela da preskoči pet metara.

- Bila sam dobro raspoložena. Inače ne volim druge i treće pokušaje pa sam se potrudila da uvek iz prve preskočim. Tako je i bilo - rekla je Šur nakon pobede i oborenog rekorda, postavljenog prošle godine u Stokholmu.

Usput, ona je probala da obori i Jelenin rekord na otvorenom, pa je postavila lestvicu na 5,07 metara. Međutim, sva tri puta je rušila.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA