Superboul: Patriote protiv Džinova

Biće ovo repriza Super boula XLII u kome se Džajantsi predvođeni kvoterbekom Ilajom Meningom pobedili 17:14 nanevši Patriotsima prvi poraz u sezoni

  • 0

Finale američke NFL lige, 46. izdanje popularnog Super boula, biće odigrano u noći između nedelje i ponedeljka na Lukas Ojl stadionu u Indijanapolisu a za trofej Vinsa Lombardija boriće se Nju Ingland Petriotsi i Njujork Džajantsi.

Biće to repriza Super boula XLII u kome se Džajantsi predvođeni kvoterbekom Ilajom Meningom pobedili 17:14 posle preokreta u poslednjoj četvrtini i tako stigli do sedme titule šampiona NFL-a. Patriotsima je to bio prvi i naravno jedini poraz u sezoni a kvoterbek ekipe iz Foksboroa Tom Brejdi propustio je priliku da se po broju trofeja izjednači s idolom iz detinjstva, legendarnim Džoom Montanom.

U tome ga je sprečio kolega Ilaj Mening koji se tada izjednačio po broju titula sa starijim bratom Pejtonom a noćas će imati priliku da postane najtrofejniji član porodice. Brat će mu biti najveći navijač pošto se Superboul XLVI igra upravo u „njegovom“ Indijanapolisu.

Dvoboj Petsa i Džajantsa biće sudar najboljeg napada i najbolje odbrane lige. Patriotsi su do utakmice za titulu stigli kao najbolji tim AFC, sa 13-3 u regularnoj sezoni i pobedama nad Denverom (45:10) i Baltimorom (23:20) u plej ofu.

Džajantsi su se plef ofa domogli tek u završnici lige i ako noćas pobede postaće prvi osvajači Vins Lombardi trofeja sa skorom 9 pobeda i sedam poraza u istoriji. U Plej ofu su morali da igraju i vajld kard meč protiv Atlante u kome je do izražaja došla njihova granitna odbrana (24:2). U divizijskom plej ofu izbacili su branioca titule Grin bej (37.20), da bi u finalu konferencije bili bolji od San Franciska (20:17) u trileru koji je završen promašajem kikera Fortinajnersa 11 sekundi pre kraja.

Cene karata za Superboul XLVI kreću se od 2.220 do neverovatnih 445.000 dolara.

Srećnike koji se domognu ulaznica za Lukas ojl arenu, njih 63.000, ali i nekih 300 miliona TV gledalaca, među kojima će sigurno biti i velika navijačica Džajantsa Lejdi Gaga,  u poluvremenu će zabavljati Madona.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA