Pet najužasnijih povreda na sportskom terenu (VIDEO)

Srčani udar na terenu, isečena vratna vena hokejaškom klizaljkom, pocepane mošnice, smrskan prst, samo su neke od najužasnijih povreda koje su sportisti doživljavali tokom karijere

  • 1

Povrede u sportu su česta stvar, nekad budu lakše, nekada teže, a idu i do toga da mogu da okončaju karijeru sportiste pre vremena. Ali, da li ste znali da povrede u profesionalnom sportu u NFL, NHL ligi ili profesionalnoj ligi u ragbiju, ponekad mogu da budu toliko fatalne da u trenutku sportistima ugroze život.

Predstavljamo vam pet najgroznijih povreda na sportskom terenu u izboru američkog sajta crackd.com. ali upozoravamo da prekinete čitanje ako vam bude loše.

5. MESTO

Roni Lot NFL igrač teško povredio mali prst, ali je tražio da mu ga odseku kako ne bi propuštao sezonu.

Na petom mestu nalazi se  odbrambeni igrač NFL ekipe San Francisko Roni Lot, koji je teško povredio mali prst na levoj ruci tokom jednog meča. Oporavak je zahtevao dosta mirovanja, ali Lot nije želeo da propušta ostatak sezone, već je tražio da mu odseku deo prsta, pošto će tako najbrže da zaraste.

4. MESTO

Terel Dejvis, raning bek NFL-a, ostao je slep tokom jednog meča Super Bola 1998.

Raning bek Denevr Bronkosa Terel Dejvis je tokom Superbola 1998. protiv Grin bej Pekersa ostao privremeno slep posle jednog udarca u glavu.

Dejvis je otišao u svlačionicu i nije mogao da veruje šta mu se dešava. Nije mogao da vidi ništa, a onda mu je trener masirao glavu jer ponekad usled napada jake migrene može da dođe do gubitka vida. Drama je trajala 15 minuta, a onda je Dejvis počeo da naslućuje konture ispred sebe.

Malo, pomalo vid mu se vraćao, a on je odlučio da završi utakmicu. Vratio se na teren u drugom poluvremenu i bio dominantna figura, osvojivši na kraju titulu najkorisnijeg igrača (MVP) meča.

3. MESTO

Hokejašu Klintu Malačuku klizaljkom isečena vratna arterija.

Hokej je brutalan sport to svi znaju, a koliko može da bude opasan po život videćete iz sledećeg primera. NHL igrač Klin Malačuk iz ekipe Bafala imao je 1989. godine, blizak susret sa smrću kada mu je protivnički igrač Stiv Tutl iz Sent Luisa klizaljkom presekao vratnu venu nasred utakmice.  

Malačuk je kod jedne akcije pao na zemlju, a naleteo je Tutl, koji se sapleo i klizaljkom zaparao vazduh, pogodivši u vrat Malačuka, koji je odmah počeo da krvari.

I dok bi većina običnih ljudi odmah umrla, kanadski hokejaš uspeo je nekako da rukama zaustavi krvarenje, pritisnuvši rukavicom direktno ranu. Vrlo brzo je odveden na hirurgiju gde mu je rana zašivena sa 300 šavova, ali je bar preživeo.

Pogledajte video...

2. MESTO

Holandski fudbaler Antoni Van Loo dobio srčani udar i pao mrtav na pet minuta, pa zatim ustao.

Antoni Van Loo, holandski fudbaler, tokom jedne utakmice umro je na terenu od srčanog udara, ali je, zahvaljujući defibrilatoru i brzoj reakciji medicinske služe, ostao živ. Oni su ga nakon pet minuta povratili i on je ustao sa terena kao da se ništa nije dogodilo i kao da pet minuta ranije nije bio mrtav.

Kada se srušio na zemlju, njegovi saigrači su znali o čemu se radi jer je imao problema sa srcem. Ali, na sreću prošlo je smo nekoliko sekudni pre nego je defibroilator ponovo pogurao njegovo srce da radi i spasao ga.

Pogledajte video...

1. MESTO

Ragbisti Vejnu Šelfordu se tokom meča pocepale mošnice i ispali testisi napolje.

Ragbi je definitivno sport koji odvaja miškarce od dečaka. Njegova grubost je tolika da samo oni najtvrđi mogu da opstanu u ovom sportu.

Vejn Bak Šelford je profesionalni ragbi igrač na Novom Zelandu. Daleke 1986. godine igrao je protiv ragbi tima Francuske. Meč je bio toliko napet i intenzivan da su mu dali nadimak "Bitka kod Nanta".

Posle 20 minuta meča, Šelford se našao na dnu gomile igrača koji su bili u takozvanom "raku", a u toj gužvi ga je neko izgleda uhvatio za mošnice i od jačine stiska ih pocepao tako da su testisti ispali napolje i bukvalno visili. Naravno, morao je odmah napolje i u bolnicu, a njegovu operaciju Francuzi su prenosili na televiziji . Nakon oporavka, Šelford se vratio na teren i nastavio da igra.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    7. mart 2013 | 15:24

    ... tokom jedne utakmice umro je na terenu od srčanog udara, ali je, ..., ostao živ. umro ali ostao živ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA