KATAR OBOŽAVA BARSELONU: "Ervejz" novi sponzor za 105 miliona!

Predsednik katalonskog kluba Sandro Rosel uskoro će potpisati još jedan multimilionski ugovor sa još jednom kompanijom iz dalekog Katara. Sada je to aviokompanija "Katar Ervejz"

  • 0

U najjačim svetskim (evropskim) ligama pojavljuju se raznorazni šeici, naftni magnati, političari i milijarderi koji bi da ulože u najveće fudbalske klubove, jer fudbal više nije samo igra koju neki momci igraju na travnatom terenu, a navijači ih gledaju i bodre.

Fudbal je postao veliki biznis, u kom se obrće ogroman novac, pravo je mesto za reklame i ulaganja, a glavni akteri zarađuju neverovatne sume novca, što svedoče basnoslovne plate najplaćenijih trenera.

Akcenat je sada na novom sponzorskom ugovoru koji će potpisati FK Barselona i još jedna katarska kompanija.

Katalonski gigant se nalazi na korak od potpisivanja ugovora sa katarskom avio-kompanijom Katar ervejz (Qatar Airways prim. prev.), a prema navodima medija, katalonci će inkasirati 35 miliona evra po sezoni na trogodišnjem nivou. Za novog sponozora će od starta naredne sezone biti rezervisano mesto na grudima Lea Mesija i njegovih drugara.

Inače, "Katar Fondacija", koja se trenutno nalazi "napred", će od naredne sezone preći na leđa, ispod brojeva, a predsednik kluba Sandro Rosel je istakao da je prezadovoljan time što će klub dobiti još jednog velikog sponzora.

- Svi u klubu su presrećni zbog dolaska Katar ervejza. Mi imamo puno zajedničkih vrednosti, a jedno od njih je potraga za savršenstvom. Sporazum će doneti puno toga dobrog građanima Katalonije, a pre svega će poboljšati avio-saobraćaj - istakao je Rosel.

S druge strane Akba Ak Baker, generalni direktor "Katar ervejza", takođe je presrećan zbog potpisivanja saradnje.

- Pružićemo puno toga lepog Barseloni i Kataloniji. Mi nećemo pomagati samo klub i igrače, mi ćemo dovesti puno turista u Barselonu. Zajedno ćemo predstavljati najbolju avio-kompaniju i najbolji klub na svetu - rekao je Ak Baker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA