Bendtner kažnjen sa pola godine neigranja za reprezentaciju!

Centarfor Juventusa dobio je kaznu od šest meseci neigranja za Dansku, jer je na ulicama Kopenhagena vozio u alkoholisanom stanju

  • 0

Danska fudbalska federacija (DBU) suspendovala je napadača Niklasa Bendtnera na šest meseci iz nacionalne reprezentacije, pošto je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

Dvadesetpetogodišnji Bendtner, igrač londonskog Arsenala koji je trenutno na pozajmici u Juventusu, odveden je u policijsku stanicu nakon što je u nedelju rano ujutru uhvaćen kako vozi pijan u pogrešnom smeru ulicom u centru Kopenhagena.

- Bendtneru predstoji šest meseci da razmisli o svojoj internacionalnoj karijeri. Poštujemo prava svih igrača na privatan život, ali takođe imamo određena pravila koja reprezentativci moraju da ispune u javnom ponašanju - saopstila je DBU.

Bendtner, koji je van stroja zbog povrede butnog mišića i nije igrao od 17. decembra, prethodno je kažnjen zbog ispada na letošnjem Prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini. Poznatog fudbalera UEFA je suspendovala jednu utakmicu i "odrezala" mu novčanu kaznu od 100.000 evra, nakon što je prilikom proslavljanja gola podigao dres i pokazao bokserice na kojima je bila reklama jedne irske kladionice.

Posle suspenzije DBU Bendtner će propustiti nekoliko ključnih utakmica repezentacije Danske u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta 2014, počev od meča protiv Česke, kasnije ovog meseca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA