Rim dobija stadion "Frančesko Toti"

Toti je u klubu 23 godine, osvojio je sve u italijanskom fudbalu, najbolji je strelac u istoriji kluba koji želi da mu se oduži na ovaj način

  • 2

Čelnici Rome  imaju u planu da, u roku od tri godine, naprave novi stadion za svoj tim, a on bi nosio ime legendarnog "princa Rima" Frančeska Totija.

On je nedavno protiv Đenove postao drugi najbolji strelac u istoriji Serije A s 225 postignutih golova, a već duže vreme je najbolji stelac svog kluba u istoriji. Na večitoj listi Serije A ispred njega je samo Silvio Piola sa 274 pogotka.

Toti je u klubu 23 godine, osvojio je sve u italijanskom fudbalu, ali su mu izostali uspesi na evropskom nivou. Može se reći da mu se sve to vratilo 2000. i 2006. godine, kada je pokorio Evropu i svet sa Italijom.

Odlučio je da ceo život posveti Romi, vlasnik je gotovo svih rekorda u istoriji Rome, a navijači ga smatraju božanstvom. Posle osvajanja Prvenstva sveta u Nemačkoj odlikovan je ordenom "viteza četvrtog reda" od strane svoje države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    5. mart 2013 | 22:19

    Nema šta,živa legenda. Zaslužio je da mu klub ukaže tako veliku čast.

  • Mornar

    6. mart 2013 | 07:29

    Jedan je princ Rima! Retkost u danasnjem fudbalu, ostati veran svom klubu, bez obzira na druge (bolje) ponude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA