Ražnatović prvi najavio da će Beograd organizovati fajnal for (VIDEO)

Gostujući u emisiji "Zona Press" na "SOS kanalu" još krajem januara, poznati košarkaški agent samouvereno najavio da će glavni grad Srbije biti domaćin završnog turnira jadranske lige

  • 0

Dolazak generalnog menadžera ABA organizacije Romana Lisca u Beograd nedvosmisleno je potvrdio da bi naš glavni grad trebalo da bude domaćin fajnal fora regionalne lige. Iako je predsednik KSS i gradonačelnik Dragan Đilas rekao gostujući na "SOS kanalu" da grad ne može da organizuje ovaj turnir jer nema 100.000 evra koliko je potrebno, sve se čini da će "Kombank Arena" dočekati "jadrance".

SRPSKI FAJNAL FOR

Da će Beograd biti domaćin završnog turnira, najavio je još 28. januara poznati košarkaški agent Miško Ražnatović gostujući takođe u "Zoni Press", i to odmah posle gradonačelnika. Čovek koji je prvi najavio ulazak Solnoka u Aba ligu sigurno je najobavešteniji o svim deševanjima na Jadranu.

-Pre nekoliko meseci kada sam davao izjavu za TV 'Arena', predvideo sam da će biti srpski fajnal for - rekao je tada Ražnatović, i bio potpuno u pravu.

Samo mesec dana kasnije, uz Igokeu i Zvezdu, odlične šanse za plasman na završni turnir, tri kola pre kraja, imaju Partizan i Radnički.

Ražnatović je, takođe, izrazio sumnju da bi večiti rivali Zvezda i Partizan tada mogli da se sretnu u polufinalu završnog turnira i da je onda logično da Beograd bude organizator jer je veliki ulog za obe ekipe.

Možda će se desiti ono što sam ja najviše mrzeo da se desi. Da se Zvezda i Partizan nađu u polufinalu fajnal fora i da pobednik ide u finale i Evroligu. Mislim da se odavno nije igrala tako važna utakmica. To sigurno neće biti prijatno za gledanje - rekao je tada Ražnatović.

Međutim, na pitanje voditelja, šta ako neka od druge dve ekipe osvoji titulu umesto večitih i ode u Evroligu, poznati agent je odbacio takvu mogućnost.

- Mislim da su šanse za to ispod deset procenata. Nije realno da bilo koja ekipa uradi to u Beogradu, jer ja verujem da će se igrati završni turnir u Beogradu - objansio je on.

Međutim, vrlo je jasna izjava gradonačelnika Đilasa da zbog finansija glavni grad nije u situaciji da bude domaćin, ali Ražnatović se nadovezao na to:

-U tom trenutku, kada je to rečeno, možda nije ralno sagledana mogućnost šta donosi fajnal for srpskim klubovima. Beograd će biti sigurno domaćin ako mu bude ponuđeno. Evo, ja vam kažem da bez obzira na izjavu gradonačelnika Beograd hoće da organizuje turnir. Zapamtite dobro ovu izjavu - poručio je Ražnatović u januaru.

DO EVROLIGE TRI PUTIĆA

Organizacija turnira u Beogradu je od velike važnosti za srpsku košarku, jer gledajući tabelu Aba lige i preostale utakmice, do kraja scenario raspleta može da bude pozitivan za Srbiju.

Naime, postoje velike šanse da Zvezda dođe do prvog mesta, i tako dobije direktan prolaz, a da Igokea bude druga, Partizan zauzme treću poziciju, a Radnički četvrtu. U toj situaciji Zvezda bi u polufinalu rasterećeno igrala sa Radničkim, dok bi Partizan igrao sa Igokeom sa velikim šansama da uđe u finale i osvoji trofej.

Sa druge strane, ako Zvezda ostane druga, onda verovatno Partizan ne bi toliko zapinjao da bude treći, već bi mogao da bude četvrti kako bi u polufinalu opet igrao sa Igokeom, a da se sastanu Zvezda i Radnički.

U svakom slučaju, kakav god rasplet na tabeli bio, najlogičnije je da se fajnal for Aba lige igra u Srbiji, a još logičnije u Beogradu. Čak i u situaciji da grad nema sredstava, nema sumnje da bi Aba liga organizovala ovaj turnir o svom trošku.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA