KATAR "PLJUNUO" NA UEFA: Uplaćuju 200 miliona evra godišnje PSŽ-u!

Fond za sportske investicije Katara će na godišnjem nivou uplaćivati basnoslovnu sumu na račun "svetaca" iz Pariza i tako zaobići finansijski fer plej pored UEFA, koja na to "slučajno" žmuri"

  • 0

Fudbal definitivno više nije mesto za fudbalere! Igra koju "konzumiraju" 22 igrača na "zelenom tepihu" bačena je u potpunosti u stranu i sada pažnju zavređuje ogroman novac sa kojim se razni šeici, naftni magnati, političari i milijarderi utrkuju ne bi li brže bolje uložili u neki tim.

Pre samo nekoliko dana Barselona je potpisala neverovatan ugovor sa "Katar Ervejzom" koji će se nalaziti "na grudima" Katalonaca, a kasa će biti punija za 105 miliona evra posle tri godine. 

Još "luđa" je Katarska turistička asocijacija (QTA), koja će sponzorisati Pari Sen Žermen, koji je inače u vlasništvu Fonda za sportske investicije Katara (QSI)!

Kako prenose mediji, QTA će na račun "svetaca" uplaćivati neverovatnih 200 miliona evra godišnje, i sve tako do sezone 2015/2016! S obzirom na to da se sve više navikavamo na ovakve ugovore i sponzorisanja, ni to ne bi bilo toliko čudno da ne postoji "zakon" koji je propisala UEFA - finansijski fer-plej, po kojem klubovi ne smeju da potroše više novca od one sume koju potroše tokom sezone!

U vreme kad velika većina svetskh klubova grca u dugovima, kao Liverpul na primer, Arapi se takoreći sprdaju sa UEFA i njenim prvim čovekom Mišelom Platinijem.

Na kraju krajeva, ni ovo "možda" ne bi bilo čudno, međutim, uz saznanje da je gospodin Mišel Platini veoma usko povezan sa ljudima iz Katara, da je nedavno odbacio optužbe da je umešan u dodeljivanje organizacije Svetskog prvenstva upravo ovoj zemlji 2022. godine, i da njegov sin radi za Fond za sportske investicije Katara!?

PSŽ je tako dozvoljeno da bukvalno radi šta hoće, a da UEFA ne može, ili bar ne želi, da preduzme ništa da zaobilaženje zakona spreči!

(Telegraf.rs/ Izvor: mozzartsport.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA