DŽAJIĆ PORUČIO TOLETU: "Marakana" se ne ruši, ali možda postane "Nacionalni stadion"

Crvena zvezda poručila predsedniku FSS-a da su spremni za razgovore o rekonstrukciji "Marakane" i da očekuju poziv na sastanak sa predstavnicima Britanske ambasade i MEJS Grupe

  • 2

Predsednik Fudbalskog Saveza Srbije Tomislav Karadžić uzburkao je javnost kada je prvo izjavio da "treba prodati stadione Crvene zvezde i Partizana".

Prvo je stigao negativan odgovor iz Humske, a potom je su prvom čoveku srpskog fudbala zapretile i najvernije pristalice Crvene zvezde.

Kada je Tole pozvao "večite" da zajedno rade na ovom projektu, stigao je potvrdan odgovor iz Ljutice Bogdana, a onda je usledilo i zvanično saopštenje "crveno-belih" koje je potpisao predsednik Dragan Džajić. 

Prenosimo ga u celosti:

Poštovani gospodine Karadžiću,

Ovim putem se zahvaljujemo na dopisu upućenom dana 01.03.2013. a vezano za zajedničku saradnju u velikom projektu „Nacionalni stadion Srbija“.

FK Crvena zvezda svesrdno podržava ideju izgradnje nacionalnog stadiona i smatra da je takav projekat u ineteresu srpskog fudbala.

Upravni odbor kluba je na sednici održanoj 04. marta 2013. godine razmotrio predloženu inicijativu i zauzeo stav da je za FK Crvena zvezda prihvatljivo da „Marakana“ bude nacionalni stadion s tim da izgradnja podrazumeva isključivo rekonstrukciju postojećeg stadiona, a nikako rušenje ili izmeštanje istog imajući u vidu činjenicu da je stadion u vlasništvu kluba kao i da uz adaptaciju može da bude stadion koji ispunjava najviše svetske kriterijume i FIFA standarde.

U vezi napred navedenog, ističemo činjenicu da je FK Crvena zvezda jedan od malobrojnih klubova u Srbiji čiji stadion većeg kapaciteta je uknjižen na Klub koji ga istoveremeno i koristi. Već duži vremenski period postoji ideja komercijalizacije stadiona kako bi obezbedili dugoročnu ekonomsku održivost kluba, a istovremeno ostvarili i druge ciljeve od opšte koristi za društvo kao što je kreiranje novih radnih mesta kroz eksploatisanje ne samo rekonstruisanog stadiona već i postojećeg okolnog zemljišta čiji je Klub korisnik.

Sa ovim u vezi, naš klub očekuje da ćemo u dogledno vreme krenuti u razradu i dopunu postojećih idejnih rešenja kao i da ćemo naići na razumevanje institucija naše zemlje i grada u kojima vidimo partnere za predstojeće projekte. Vašu podršku u tome ćemo izuzetno ceniti i javno istaći kao i više puta do sada.

Očekujemo poziv za planiranu prezentaciju idejnog projekta koju organizuje Ambasada Velike Britanije, MACE Group i Fudbalski savez Srbije.

S poštovanjem,

Predsednik, Dragan Džajić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    7. mart 2013 | 11:05

    LAKO JE ODBIJATI PREDLOG FSS JER IZS ZVEZDE STOJI VLSDA SRBIJE NA CELU SA VUCICEM.UMESTO DA RESE KRIZU ONI ZNAJU DA CE IM JE DRUGI RESITI.TREBA NAPRAVITI NOVI STADION NA ADI I PUSTITI I ZVEZDU I PARTIZAN DA SE GUSE U DUGOVIMA I DA ZIVE OD TRADICIJE.

  • sasa savic

    7. mart 2013 | 12:30

    jos samo pocnite da prodajete cigle narodu, kao sezdesetih godina... vucic novi krcun

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA