Navijačica kreće na put oko sveta na kom će posetiti 100 utakmica! (FOTO)

- Ja sam sasvim normalna žena sa dve strasti. Jedna žena, dve strasti, 100 mečeva širom sveta... Volim fudbal i putovanja, i spremna sam da potrošim sve svoje slobodno vreme i sva sredstva kako bih mogla da zadovoljim obe ove strasti - rekla je Magdalena Varšavska, sigurno jedna od najvatrenijih navijačica na svetu

  • 0

Magdalena Varšavska je 27-godišnja poljska devojka koja gaji veliku strast za fudbalom i putovanjima.

Ona je odlučila da poveže ove dve strasti u jednu veliku avanturu. Dana 11. maja ona će krenuti na put oko sveta sa ciljem − posetiti 100 fudbalskih utakmica!

Njen prvi meč će biti u domovini, u Poznanju, gde će gledati svoj voljeni Viđev Lođ i ona planira da se vrati kući posle 2 godine!

- Ja sam sasvim normalna žena sa dve strasti. Jedna žena, dve strasti, 100 mečeva širom sveta... Volim fudbal i putovanja, i spremna sam da potrošim sve svoje slobodno vreme i sva sredstva kako bih mogla da zadovoljim obe ove strasti. Život bez njih je samo sirova monotonija, brod koji ne zna gde ide... - rekla je Varšavska na svojoj Fejsbuk stranici.

Prvi put je na "neodređenu" avanturu otišla sa svojih 17 godina, kada je odlučila da izađe na put i nasumično stopira, pa gde je put odvede. Kada je jedan čovek upitao da li žali novac koji je potrošila i koji će potrošiti, ona je odgovorila na svoj avanturistički način.

- Osmehnula sam se i samo odgovorila: Ti ćeš zaboraviti za 10 godina kompjutersku igru koju si kupio, ali ću zato ja zapamtiti gospodina Tomu, sa kojim sam jela riblju čorbu u Vejherovu, izlazak na Malti i moj prvi BLT sendvič u Kaliforniji - iskrena je Varšavska.

Kada je imala samo sedam godina 1992. godine nije se igrala sa lutkama i barbikama, kao što je normalno za devojčice u tom uzrastu već se nije odvajala od TV-a i utakmica Evropskog fudbalskog prvenstva.

- Sećam se svoje prve utakmice, učenje "prvih jedanaest", kupovina šala i uzbuđenje kada su igrači na terenu. Tada još nisam znala da će ovo biti moja ljubav, da će stadion u ulici Piłsudskiego biti kao dom za narednih 18 godina, i da me neće umirivati Deveta simfonija Ludviga van Betovena, već će me "više raditi" zvuk hiljade grla koja pevaju: "Vi znate, posle svega, ko je šampion..." - seća se svojih "početaka" Magdalena.

Ova mlada i avanturistički nastrojena Poljakinja kaže da je ovo njen sasvim svestan izbor i da ima jasno definisan cilj, ali je Magdalena na kraju pozvala sve koji žele da joj pomognu u predstavaljanju klubova i u njenoj celokupnoj avanturi.

- Ako neko ima porodicu, prijatelje ili neprijatelje na ovom mom putu, s vremena na vreme bih volela ako žele da zamene svoj šator za komad poda i neću reći "ne" ako mi neko ponudi vruć tuš. Takođe sam zainteresovana za ispunjavanje želja drugih navijača, kao i onih vatrenih tifoza koji mogu da mi pomognu i pokažu mi svoje klubove - zaključila je Magdalena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA