Filip Janković raskinuo ugovor sa Zvezdom!

Arbitražna komisija presudila u korist mladog fudbalera koji je tužio "crveno-bele" zbog neispunjavanja odredbi iz ugovora

  • 2

Filip Janković više nije igrač Crvene zvezde, odlučila je Arbitražna komisija Zajednice Super lige. Ostavljen je rok od tri dana da se Janković i "crveno-beli" eventualno dogovore o nastavku saradnje, a ako se to ne desi, mladi fudbaler slobodan je  da izabere novu sredinu.

Janković nije dostavio kompletnu dokumentaciju o dugovanjima kluba sa "Marakane", ali iz svega priloženog Arbitražna komisija utvrdila je da Zvezda nije ispunjavala obaveze i da je raskid ugovora odgovarajuća pravna mera.

Filip Janković avgusta 2011. sa 16 godina i šest meseci postao je najmlađi fudbaler Crvene zvezde koji je nastupio u evropskim kupovima, protiv Ventspilsa u Ligi Evrope. To je trebalo dabude najava velike karijere, ali otada je u prvenstvu odigrao svega 30 minuta.

Posle medijskih nagađanja da je obećan Romi i da ide u Italiju za tri miliona evra čim postane punoletan, Filip je produžio ugovor sa "crveno-belima". Prethodna uprava, opterećana besparicom, htela je da ga proda agenciji Pinija Zahavija, ali porodica tada još maloletnog fudbalera odbila je, na šta je uzvraćeno izbacivanjem Jankovića iz prvog tima i povratkom u kadetsku selekciju.

Trener Aleksandar Janković planirao je da Filipa povede na drugi deo zimskih priprema u Antaliju, ali mladi fudbaler nekoliko dana ranije podneo je tužbu za raskid ugovora, pa je izbrisan sa spiska putnika. "Crveno-beli" trebalo bi da dobiju takozvanu trening kompenzaciju od 400.ooo do 500.000 evra, ukoliko neki klub angažuje Filipa Jankovića.

Takođe, nezavisno od dešavanja sa Filipom Jankovićem, "crveno-beli" su se obavezali da će Jagodini do 31. marta isplatiti 175.000 evra duga za napadača Ognjena Mudrinskog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA