Balakovo zbogom na stadionu koji je otvorila Zvezda!

U Lajpcigu se 5. juna očekuje dolazak Žozea Murinja, Sebastijana Švajnštajgera, Joakima Leva i drugih

  • 1

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Mihael Balak, koji je u oktobru prošle godine završio svoju karijeru, potvrdio je da će 5. juna u Lajpcigu odigrati oproštajnu utakmicu.

Na utakmici će snage odmeriti ekipa njegovih prijatelja i 11 najboljih svetskih fudbalera, a ceo prihod biće poklonjen u dobrotvorne svrhe.

Dolazak na stadion u Lajpcig, na kojem je prve utakmice odigrala Crvena zvezda 2004. godine na turniru kojim je otvoren savremeni objekat, potvrdili su trener Reala Žoze Murinjo i prvotimac Bajerna Bastijan Švajnštajger, a Balak očekujei  dolazak selektora Nemačke Joakima Leva.

- Naravno da bih voleo da igram za obe ekipe, ali o tome će odlučiti moja fizička sprema. Imao sam uspešnu saradnju sa Levom u reprezentaciji iako je na kraju bilo tenzija - rekao je Balak.

Balak je tokom karijere četiri godine proveo u Bajernu, od 2002. do 2006. godine, i u tom periodu osvojio je tri titule Bundeslige, tri nemačka Liga kupa i jedan nemački kup.

Posle toga prešao je u Čelsi, za koji je igrao do 2010. godine. Tokom boravka na "Stamford bridžu", osvojio je titulu Premijer lige, tri FA kupa, Liga kup i Komjuniti šild. Poslednji klub za koji je igrao je Bajer iz Leverkuzena.

Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 98 utakmica i postigao 42 gola. Sa nacionalnim timom stigao je do finala Svetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, bio je treći na SP u Nemačkoj 2006. godine i bio je kapiten ekipe koja je 2008. godine poražena od Španije u finalu Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

(Tanjug / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA