NBA: Oklahoma teško sa Niksima, Denver ubedljiv protiv Klipersa! (VIDEO)

Košarkaši Tandera minimalno slavili u Njujorku sa 95:94, iako su domaćini bili oslabljeni za prvog strelca Karmela Entonija * Denver nesebičnom igrom uz sjajan šut došao do ubedljive pobede nad Klipersima sa 107:92

  • 0

Košarkaši Oklahoma siti tandera u jednom od derbija NBA savladali su u Njujorku oslabljene Nikse, bez Karmela Entonija, 95:94, u dramatičnom meču sa dosta preokreta, dok je Denver kao domaćin bio ubedljiv protiv Los Anđeles Klipersa sa 107:92.

Kevin Durant postigao je 34 poena za Oklahomu, uključujući i dva presudna slobodna bacanja kojima je minut i 38 sekundi pre kraja postavljen konačni rezultat. U preostalom vremenu viđena je revija promašaja, a poslednju priliku za preokret propustio je sekund pre kraja nesuđeni junak utakmice, rezervista Niksa Džej Ar Smit, koji je meč završio sa 36 poena, pogodivši šest trojki, da bi u završnom periodu ubacio svega dva šuta iz devet pokušaja.

Smit je u velikoj meri sam održavao neizvesnost u meču, podrška saigrača nije bila naročita, samo su Rejmond Felton i Amere Stodemajer postigli dvocifren broj poena, po 16, mada uz vrlo slab šut. Niksi su u poslednjoj četvrtini postigli svega 13 poena, uz četiri ubačaja iz 18 pokušaja igre, od čega trojke 1-9.

U timu Oklahome glavna podrška Durantu bili su Rasel Vestbruk sa 21 poenom (šut iz igre 8-22, po poet asistencija i izgubljenih lopti) i Kevin Martin sa 16 poena.

Denver je Kliperse počeo da lomi u trećoj četvrtini i nastavio je u završnom periodu do konačnog rezultata 107:92. Nagetsi su igrali nesebično (33 asistencije), što je rezultiralo odličnim šutom (43-77 iz igre, 55,8 odsto, od čega trojke 11-23, bacanja 10-12).

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Taj Loson sa 21 poenom (11 asistencija) i Danilo Galinari sa 20, Denver je imao sedam košarkaša sa dvocifrenim učinkom.

Kod gostiju, Met Barns sa 19 poena, Blejk Grifin sa 17 i Kris Pol sa 16, uz deset asistencija, bili su nešto bolji od ostalih, ali to protiv raspoloženih Nagetsa nije bilo dovoljno za više od ubedljivog poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA