ĆIRO: Ima da sje*emo Srbe!

Bivši selektor Hrvatske je u intervjuu za hrvatski "Jutarnji list" govorio o šansama "orlova" u kvalifikacionom meču protiv "kockastih" 22. marta. Smatra da se rezultat (2.2) iz 1999. godine, kada je on bio selektor, ne može ponoviti. Štaviše, veruje da će biti 4:0 za domaćina

  • 10

Ćiro Blažević, koji kao selektor nije uspeo da pobedi Jugoslaviju, više je nego uveren u ubedljiv trijumf Hrvatske na "Maksimiru" 22. marta. "Biće 4:0!"

Ćiro je bio jedan od glavnih protagonista sada već legendarnog meča između Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine na "Maksimiru". Tada su "plavi" (nadimak naše reprezentacije koji je tada bio na snazi) bez pobede i poraza u međusobnim duelima sa tadašnjom trećom reprezentacijom sveta obezbedili učešće na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji. Hrvatska je to leto presedela kod kuće.

U intervjuu za "Jutarnji list", "trenera svih trenera" smatra da se sličan ishod neće ponoviti i 22. marta.

- Kompozicija hrvatskog tima ima nešto više. Hrvatska reprezentacija je danas kvalitetnija od one koju sam ja vodio protiv Jugoslavije. Pogledajte samo cenu hrvatskih igrača. Modrić u Real Madridu, Mandžukić u Bajernu, Srna je kapiten Šahtjora, Lovren u Lionu - počeo je priču Ćiro za "Jutarnji list", i brzo dodao da "Srbi nemaju nikakvih izgleda".

MI IMAMO JE*ENE IGRAČE, MIHAJLOVIĆ JE PO**ŠIO

Na opasku da je Mihajlović u Dortmundu, pored Nevena Subotića, posmatrao i igru Darija Srne, koga smatra najopasnijim igračem Hrvatske, Blažević je imao spreman odgovor.

- Ako tako misli, 'pop*šio' je. Srna je značajan, njegovi proboji i slobodni udarci su važni, ali imamo mi 'je**nijih' igrača. Mandžukić je najveća svetska enigma, niko ne može da reši to kretanje, ni on ne zna kuda ide.

Igra Luke Modrića protiv Mančester junajteda uliva nadu svima u hrvatskom taboru da bi on mogao da bude čovek odluke.

- Modrić će odigrati najbolju utakmicu. Ako će igrati kao protiv Mančestera, Srbi nam ne mogu ništa. Pet puta će Mandžukića gurnuti u šansu. Sviđa mi se i Perišić, šteta što se povredio i ne igra.

Zanimljivo je bilo i poređenje Štimca i Mihajlovića.

- To su dva sveta. Štimac je lukav, nacrtao je tri varijante ekipe, a istrčaće četvrta. Ne zato što je hteo da prevari, on je tada tako mislio, na dan utakmice će misliti sasvim drugačije. Ne sme se zaneti. Ja Štimcu verujem. Ali mora dobiti milom ili silom.

MA PUSTITE VELS, DAJTE DA OVE SJE*EMO!

Ćiro je i savetovao Štimca šta treba da uradi i ne uradi na i pred meč sa Srbijom.

- Nemoj paliti igrače, napaljeni su do neba. Smiri ih kako bi mogao uspostaviti tradicionalnu hrvatsku igru. Kombinatoriku, posed lopte - zna Blažević šta je bitno, a šta ne.

Kada su Blaževiću spomenuli okršaj sa Velsom i Geretom Bejlom, koji je četiri dana posle "maksimirskog ludila", nije hteo ni da čuje.

- Slažem se, ta hitrina, startna brzina, ta moć čine ga jednim od petorice najboljih na svetu. No, pustimo Vels, daj da ove sje**mo. Ovo nije normalna utakmica, trener mora biti svestan rizika... - rekao je Ćiro.

Blažević je rekao da Mihajlović neće izaći sa postavom u kojoj će biti Stanković, iako bi on to voleo.

- Ja bih voleo da Mihajlović stavi Stankovića u tim, ali neće ga staviti. Siniša veruje u mladost - "razočaran" je Ćiro.

I za kraj, prognoza...

- 4:0! Ako su Hrvati bez pušaka zgazili petu vojnu silu, što je Jugoslavija bila, ako su svet osvojili fudbalskim talentom i kockastim dresovima, komforno će pobediti i Srbiju - zaključio je Blažević.

SRPSKA REPREZENTACIJA JE SELJAČKA ZADRUGA

Današnji trener zagrebačke Lokomotive i bivši golman, između ostalih, Dinama i Crvene zvezde Tomislav Ivković u intervjuu za "Sportski žurnal" dao je najkontroverznije izjave o reprezentaciji Srbije.

Na pitanje novinara: "Kako vam izgleda slika srpske reprezentacije?", Ivković je odgovorio:

- Slična seljačkoj zadruzi. Ne mislim, naravno, tako, ali Srbi konačno moraju odlučiti šta hoće i napraviti kult reprezentacije. Neshvatljivo mi je da nema ljubavi prema državnom timu, da su uvek prisutne svađe.

Ivković je pričao i o nadolazećem dvoboju Hrvatske i Srbije na "Maksimiru".

- Najjači klub Hrvatske je reprezentacija. Razumem da temperatura raste, javnost želi pobedu i zbog nesrećnog rata i svega što se događalo iza nas. Bitno je da selektori Igor Štimac i Siniša Mihajlović razmišljaju o fudbalu, siguran sam da će, kako se utakmica bude približavala, biti prazniji i pametniji - rekao je Ivković.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list / Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    8. mart 2013 | 17:52

    U glavu si ti sje.an ustaso.

  • Srboljub

    8. mart 2013 | 19:59

    Ciro Srbine,svi mi znamo tvoju najvecu,i nikada dosanjanu zelju.Zato nemoj da kakis,Blazevicu SRBINE.Svi ste vi SRBI(pokatoliceni i zatucani),ili Madjari Franjevci,rasu nemate,drzavu ste dobili,ali dok sluzite,jel jednom sluga uvek sluga!!!

  • Bullet

    8. mart 2013 | 19:12

    Sje.ali smo vas jednom sto vas ne bi sje.ali opet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA