Gana prošla na produžetke (VIDEO)

Reprezentacija koju vodi Goran Stevanović pobedila Tunis s 2:1, u polufinalu protiv Zambije

  • 0

Fudbalska reprezentacija Gane, koju vodi srpski trener Goran Stevanović, nije izneverila očekivanja. Igraće u polufinalu Kupa afričkih nacija, ali je do pobede s 2:1 u četvrtfinalu protiv Tunisa došla s mukom – posle produžetaka. Sledeći suparnik joj je Zambija koja je preslišala Sudan s 3:0. Meč je 8. februara u Bati, najvećem gradu Ekvatorijalne Gvineje.

Gana je povela golom kapitena Mensaha, fudbalera Liona, već u 10. minutu, ali je Tunis do poluvremena izjednačio preko Helife u 42. U nastavku su mreže mirovale, a pobedonosni pogodak u 102. minutu postigao je Andre Ajev, igrač sredine terena Marseja, pošto mu je tunišanski golman nespretnim hvatanjem prosto poklonio loptu da je ubaci u gol.

Tunis je završio meč s desetoricom, pošto je u 109. minutu isključen Abdenur. Stevanović nije dao šansu dojučerašnjem Zvezdinom štoperu Liju Adiju, dok je nekadašnji Partizanov napadač Princ Tagoe ušao u igru umesto Asamoe Đana u 100. minutu.

Drugi polufinalni par su Obala Slonovače i Mali, koji se sastaju 8. februara u Liberviju, glavnom gradu Gabona.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA