GORI KAIRO: Neredi zbog smrtne kazne za 21 navijača! (VIDEO) (FOTO)

Sud potvrdio smrtne kazne zbog učešća u neredima na stadionu u Port Saidu, kada su poginule 74 osobe

  • 2

Egipatski sud potvrdio je smrtne presude 21 osobi zbog uloge u neredima prošle godine na fudbalskoj utakmici, kada su ubijene 74 osobe u lučkom gradu Port Saidu na Sueckom kanalu, zbog čega su počeli da besne neredi u Kairu.

Sudija Sobhi Abdel Maguid potvrdio je ranije izrečene presude na smrt 21 osuđenoj osobi, dok su bivši načelnik bezbednosti grada general-major Esam Samak i još devetorica dobili po 15 godina robije, petoro je dobilo doživotnu kaznu, a zatvorske kazne izrečene su još devetorici optuženih, prenela je agencija AP.

Nasilje u Port Saidu ponovo je izbilo 28. januara ove godine, posle izricanja smrtnih presuda 21 osobi od ukupno 73 optuženih za učestvovanje u neredima na fudbalskoj utakmici 1. februara 2012. godine, kada su ubijene 74 osobe.

Među optuženima su bili i devetorica egipatskih policajaca, mada su na smrt osuđeni uglavnom navijači fudbalskog kluba Port Said al-Masri.

NEREDI PO ČITAVOM GRADU ZBOG PRESUDE

Besni navijači zapalili su zgradu fudbalske federacije i obližnji policijski klub, a oko 2.000 demonstranata blokira prolazak trajekta Sueckim kanalon.

Gusti crni dim se danas nadvio nad delom grada.

Prema izjavama očevidaca, demonstranti su odvezali glisere nadajući se da će omesti prolazak brodova Sueckim kanalom, a oko 2.000 demonstranata u znak protesta blokira prolazak trajekta kanalom, prenose agencije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA