Zečević: Blokada Zvezde je bombardovanje prazne kasarne!

Generalni sekretar "crveno-belih" izjavio je da ne razume blokadu računa na kojem nema ničeg

  • 1

Generalni sekretar Crvene zvezde Miodrag Zečević potvrdio je da se račun kluba ponovo nalazi u blokadi, nakon što je firma "SIG" pustila menicu od 23 miliona dinara, i dodao da ne razume motive tog poteza.

- Ništa to nije senzacionalno, pomalo sam iznenađen, ne znam koji su motivi te firme da blokiraju račun na kojem nema ništa. Da se slikovito izrazim, to vam je kao da bombardujete praznu kasarnu. Razumeo bih blokadu da mi imamo neki novac na računu, ali mi ovako zaista nije jasno - rekao je Zečević Tanjugu.

On je dodao da je podatak da je Zvezdin račun u minusu teško neka vest, jer klub ima 48 miliona evra potraživanja i predstoji višegodišnja borba za sanaciju.

Na pitanje da li je blokada odgovor na činjenicu da su u klubu pronašli novca da podele plate fudbalerima, Zečević je rekao:

- To je, naravno, pitanje za njih i ne mogu da odgovorim na to, ali uvek ćete čuti da su dugo čekali i da štite svoje interese. Verujte, ovde ne postoji redosled naplata, nije utvrđen, nego samo kategorije poverilaca. U svakom slučaju, nastavlja se borba - poručio je Zečević.

Reakciju predsednika kluba Dragana Džajića nije bilo moguce dobiti, jer je u Ubu na Zadušnicama, dok je potpredsednik Nebojša Čović bolestan.

Crvena zvezda je nedavno posle višemesečne blokade, zahvaljujući razumevanju poverilaca, uspela da odblokira račun i dobije dozvolu za registraciju igrača, ali sada je opet sve na početku.

U klubu kao "ozeblo sunce" čekaju dugo najavljivani novac od generalnog sponzora "Gasproma", a svi se plaše 31. marta, kada ističe rok za isplaćivanje dugova kako bi se dobila licenca za nastup u evropskim kupovima.

U međuvremenu, prednost Partizana na tabeli Superlige povećana je na osam bodova, a "crveno-beli" u subotu od 19 sati u utakmici 18. kola na "Marakani" dočekuju Novi Pazar.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA