FA KUP: Tri gola Vigana za četiri minuta, Kolarov pogodio u pobedi Sitija (VIDEO)

Viganu je do sada najbolji rezultat bio četvrtfinale u sezoni 1986/1987, ali pošto su u prvom četvrtfinalnom meču pojeli "karamele" (3:0), obezbedili su sebi polufinale najvrednijeg engleskog Kup takmičenja. Siti bio nemilosrdan protiv Barnslija - 5:0

  • 0

Vigan je na "Gudison parku" uspeo da iznenadi Everton. Igrači su u periodu od 30. do 33. minuta postigli čak tri gola i već tada rešili pobednika prvog četvrtfinalnog meča FA Kupa.

Ove sezone smo videli dosta iznenađenja u FA Kupu pošto su Bredford i Milvol pobeđivali razne premijerligaške ekipe, ali u ovom duelu, iako se radilo o dve ekipe iz najvišeg ranga u Engleskoj, domaći Everton bio je apsolutni favorit protiv Vigana, koji se bori za opstanak.

Međutim, Liga i Kup nisu isto takmičenje.

Izabranici talentovanog Roberta Martineza odigrali su sigurno najbolju partiju u sezoni i furioznom igrom u prvom poluvremenu slavili sa neverovatnih 3:0!

Odmah se videlo da su gosti došli po pobedu na "Gudison", i pošto su nekoliko puta pripretili na početku, u 30. minutu su krenuli da terorišu "karamele".

Mejnor Figeroa je prvo pogodio glavom za 0:1.

Svi su bili šokirani od domaćih, ali nisu stigli ni da se priberu, a na semaforu je, posle samo minut vremena, već bilo 0:2. Katastrofalnu grešku danas očajnog Fila Nevila iskoristio je Kalum Mekmanaman! 

Možda su i tada pomislili igrači Evertona, koje je Dejvid Mojes izveo u realno najjačem sastavu, da možda mogu da krenu i preokrenu rezultat, ali je već u 33. minutu bilo senzacionalnih 0:3!!!

Đordi Gomez je sa ivice šesnaesterca kao snajperom naciljao ugao Evertonove mreže, a skamenjeni golman Muha (Hauard povređen) samo je pogledom ispratio gol.

Viganu je ovo najbolji rezultat u istoriji, jer su do sada samo jednom stigli do ovog stepenika, koji su preskočili danas, u sezoni 1986/1987, kada su stali na dva koraka od titule.

Ipak, ovo nisu bila ni najbrža tri gola na jednoj utakmici, pošto su to uradili fudbaleri MK Donsa protiv Kembridža, kada su od 74. do 77. minuta, malo brže, savladali Kembridž u prvoj rundi.

Šampion Engleske nije imao milosti protiv prosećnog Barnslija, člana Čempionšipa, pa je plasman u polufinale FA Kupa u velikom stilu. "Građani" su 5:0 (3:0) pobedili pomenutu ekipu.

Trostruki strelac bio je Karlos Tevez, dok je naš reprezentativac Aleksandar Kolarov, golom u 27. minutu, nagovestio ubedljiv trijumf svog tima. Peti, ujedno i poslednji gol na meču dao je David Silva.

U nedelju se igraju preostali mečevi: Milvol – Blekburn i veliki derbi Mančester junajted – Čelsi.

ČETVRTFINALE FA KUPA:

Subota:

Everton - Vigan 0:3

(Figeros 30, Mekmanaman 31, Gomez 33.)

Mančester siti - Barnsli 5:0

(Tevez 11, 31, 50, Kolarov 27, Silva 65)

Nedelja:

Milvol - Blekburn 15.00h

Mančester junajted - Čelsi 17.30h

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA