Zvezda bez igre pobedila Novi Pazar (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde su na "Marakani" pred 15.000 ljudi savladali Novi Pazar u meču 18. kola Jelen Superlige (3:0). Golove postigli igrači koji se prezivaju na slovo M - Milivojević, Mudrinski i Milijaš

  • 5

Zbog remija iz prošlog vikenda protiv Rada, Crvena zvezda je morala da se vadi u pretposlednjem subotnjem meču 18. kola Jelen Superlige na "Maraknu" protiv trvde ekipe Novog Pazara, i uspeli su.

Momci iz Ljutice Bogdana su pred svojim navijačima uspeli da savladaju tvrde Novopazarce 3:0. Goste je načeo Luka Milivojević atraktivnim golom u 32. minutu, a samo 100 sekundi kasnije rezultat je povisio Ognjen Mudrinski. Konačan rezultat je u 61. minutu postavio Nenad Milijaš golom sa dvadesetak metara.

Ovacije su dobili Kadu i Abiole Dauda, koji su ušli u igru u drugom poluvremenu, ali nisu mnogo pokazali.

Iako igra crveno-bele ekipe, sem na momente, nije bila na zadovoljavajućem nivou, rezultat je sasvim zaslužen s obzirom na to da su gosti uspeli da naprave samo nekoliko poluprilika i jednu ozbiljniju.

"Crveno-beli" više nisu imali pravo na grešku, ni pravo na izgovore jer su dobili novac koji im klub duguje. Zvezda je u prvom meču, u jesenjem delu, pred praznim tribinama "Gradskog stadiona" u Novom Pazaru slavila 2:1 golovima Filipa Kasalice i Luke Milunovića.

TOK MEČA:

Pre početka utakmice najvatreniji navijači Crvene zvezde (sever najpuniji kao i obično, a ukupno imao oko 15.000 posetilaca) istakli su transparent na kojem je pisalo:

- Te 2013. godine Severna Koreja je izvela nuklearnu probu, u ruskoj oblasti Čeljabinsk pao je meteor, Đoković je treći put zaredom osvojio Australijan open, u 58. godini je preminuo Ugo Čavez... U najtežoj situaciji do sada Zvezda je proslavila 68. rođendan. 

Ispod svega, na ogradi severa bio je najveći transparent: "Ja i dalje verujem u nju! CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR!" 

Zvezda je bolje počela meč, ali nije imala u prvih pola sata nijednu ozbiljniju priliku. Sve se uglavnom svodilo na prodore po strani, koji su najviše išli preko Lazovića i Savićevića, ali posle toga nisu ništa bitnije uradili.

Viđeno je nekoliko centaršuteva, ali u srcu šesnaesterca ili nije bilo nikog, ili Mudrinski nije mogao da dođe do lopte.

GOOOOOOL 1:0, 32. minut - Ni tada nije bila ozbiljnija prilika, ali se Darko Lazović sjajno snašao na dvadesetak metara, kada je samo jednim potezom i asistencijom izbacio Luku Milivojevića samog pred golmana Jankovića, a on je lagano "bocnuo" loptu preko njega i mreža se zatresla prvi put. To je Milivojeviću čak šesti pogodak ove sezone.

GOOOOOOL 2:0, 34. minut - Igrači Novog Pazara nisu stigli ni da se oporave od prvog gola, a odmah je usledio drugi. Ovog puta Ognjen Mudrinski je najzad prekinuo post i postigao 10. pogodak ove sezone u Jelen Superligi. Mladenović je dobio sjajnu loptu na strani, imao je dosta prostora ispred sebe, vratio je povratnu za Milijaša, koji je sa ivice kaznenog prostora zapalio loptu ka golu, golman Janković je uspeo samo da je kratko odbije, a na pravom mestu se našao najbolji strelac "crveno-belih".

Do kraja prvog poluvremena "crveno-beli" su sve vreme imali loptu u nogama, ali nisu napravili nijednu ozbiljniju priliku, pa trener Aleksandar Janković može da bude zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom svojih pulena.

U drugom poluvremenu, u prvih 15-ak minuta nije bilo većih prilika, ali je najzanimljiviji bio 60. minut, kada je Kadu Mendeš istrčao na zagrevanje, a severna tribina ga pozdravila ovacijama, kao i nekoliko minuta kasnije kada je zamenio Vukana Savićevića, koji je bio sasvim solidan na ovom meču.

GOOOOOOOL 3:0, 61. minut - Nenad Milijaš dao je sjajan gol u svom stilu, zapalio je loptu sa dvadesetak metara, a nakvašeni teren je malo pomogao da se povisi razultat na velikih 3:0.

U drugom poluvremenu ritam igre je opao, i jedni i drugi greše dosta na sredini, ali su najbolju priliku imali gosti u 77. minutu, kada je šutirao Marković, Bajković odbio loptu, a Kecap sa samo pet metara iz poluvoleja šutirao preko gola.

Abiole Dauda je na raspolaganje dobio poslednjih desetak minuta igre, pošto ga je Janković uveo u igru umesto Luke Milunovića. I on je dobio aplauz sa severa prilikom ulaska u igru.

Do sada je odigrano pet utakmica 18. kola, Vojvodina, Javor i Rad stigli su izjednačenja u samom finišu, a Hajduk je bio ubedljiv protiv OFK Beograda.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Pantić, Petković, Mladenović, Milivojević, Milijaš, Milunović, Lazović, Savićević, Mudrinski.

NOVI PAZAR: Janković - Vasiljević, Lotinac, Vujović, Stanić, Rahmanović, Boljević, Topić, Milić, Marković, Popović.

REZULTATI 18. KOLA:

BSK – Vojvodina 3:3

(Ajković 14, Ademović 35, Nuhi 77 p – Oumaru 38, 83 p)

Donji Srem – Sloboda 0:0

Smederevo – Rad 1:1

(Sikimić 34 – Luković 90+2)

Hajduk – OFK Beograd 3:0

(Rusmir 5, Adamović 9, Sekulić 18)

Spartak – Javor 1:1

(Čović 27 – Đorđević 90)

Crvena zvezda – Novi Pazar 3:0

(Milivojević 32, Mudrinski 34, Milijaš 61.)

Jagodina – Partizan 0:1

(Kojić 44.)

Nedelja:

Radnički Kragujevac – Radnički Niš (13.00)

TABELA: Partizan 46, Crvena zvezda 38, Vojvodina 35, Jagodina 32, Rad 28, Sloboda 28, Javor 27, Spartak 24, OFK Beograd 22, Novi Pazar 19(-1), Radnički Niš 18(-1), Hajduk 19, Donji Srem 17, BSK 15, Radnički Kragujevac 13(-1), Smederevo 9.

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA