Kojić u Jagodini vratio Partizanu velikih plus osam! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana su u derbiju kola na "Gradskom stadionu" u Jagodini uspeli da savladaju istoimenu ekipu (1:0) i vrate se na velikih plus osam u odnosu na "večitog rivala" i prvog pratioca Crvenu zvezdu

  • 2

Partizan je samo sat vremena imao pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, a onda je uspeo da se vrati na plus osam pobedom u Jagodini (1:0).

Iako su "crveno-beli" savladali Novi Pazar na "Marakani", to nije poremetilo "crno-bele", koji su derbi meč u Jagodini pod reflektorima na punom "Gradskom stadionu" rešili u svoju korist minimalnim rezultatom, a strelac jedinog gola bio je Nemanja Kojić u poslednjim momentima prvog poluvremena.

Poslednji subotnji meč 18. kola srpske Jelen Superlige je samo na momente opravdao epitet derbija kola pošto je bilo tek nekoliko ozbiljnijih prilika.

"Crno-beli" su u prvom ovosezonskom meču u Beogradu slavili minimalnim rezultatom protiv Donjeg Srema (2:0), a zatim su uspeli da u odloženom meču savladaju i Borču (4:0), pa su taj pobednički niz bez primljenog gola nastavili i protiv četvrtoplasirane Jagodine.

Jagodinci su u prvom prolećnom kolu napravili kiks i izgubili od Hajduka u Kuli 3:0, ali su samo nekoliko dana kasnije na Karaburmi protiv OFK Beograda slavili 3:1.

TOK MEČA:

U prvih 20-ak minuta utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika ni na jednoj strani, mada je Partizan imao više poseda lopte i nekoliko pouprilika. Najbolju šansu imao je Nemanja Kojić u 22. minutu, kada je golman Rajković izblokiran u pokušaju da izbije loptu, ali je bivši špic Rada očajno šutirao i lopta je prošla metar-dva pored leve stative.

U Jagodini se borba vodi uglavnom na sredini terena, a ni jedan ni drugi trener nisu zadovoljni svojim pulenima.

GOOOOOOOL 0:1, 44. minut - U poslednjim minutima prvog poluvremena, u najboljem mogućem momentu, "crno-beli" su došli do vođstva pošto je Brašanac dobio loptu u levom uglu šesnaesterca, zavrnuo je u sredinu, gde se najbolje snašao, i postigao svoj osmi pogodak ove sezone, a treči za Partizan, Nemanja Kojić.

Drugo poluvreme krenulo je upravo onako kako se igralo tokom celog prvog dela. Partizan je imao više loptu, izveo više kornera, a Jagodina nije uspevala da pronađe svoju igru.

U 52. minutu Nemanja Kojić je imao još jednu sjajnu priliku posle loptu koju mu je dodao Brašanac. Bivši "građevinar" je bio sebičan u toj situaciji, iako je bio skoro jedan na jedan sa golmanom Rajkovićem, ali bi mu mnogo bolje bilo da je odigrao Luki i Mitroviću, koji su na drugoj stativi bili sami samcijati.

Jagodinci su počeli malo više da napadaju, pa su vezali nekoliko prilika, od kojih je najbolja bila ona koju je imao Stojanović kada je levicom šutirao po zemlji, ali je lopta odskakutala pored stative. Stojković je bio markiran, ali nije ni bilo opasno na kraju.

Sjajnu priliku je još jednom imao Nemanja Kojić posle centaršuta Mitrovića kada je sa penala šutirao glavom, ali je golman Rajković visinsku loptu okrznuo "šavom na rukavici" i uspeo da je skrene do stative.

U 72. minutu izašao je iz igre najopasniji Kojić, a prvi put ove sezone zaigrao je i nestašni Nikola Ninković.

Jagodinci su pojačali koliko su mogli, ali su "crno-beli" iskusno poveli loptu i bukvalno se 15 minuta nije događalo ništa bitno, već se samo igralo od šesnaesterca do šesnaesterca.

Jagodinci posle ovog poraza ostaju na četvrtoj poziciji, samo što sada imaju tri boda manje od Vojvodine, a čeitiri više od Rada.

Do sada je odigrano pet utakmica 18. kola, Vojvodina, Javor i Rad stigli su do izjednačenja u samom finišu, a Hajduk je bio ubedljiv protiv OFK Beograda.

U poslednjem meču kola, u nedelju, sastaju se Radnički Kraguejvac i Radnički Niš.

JAGODINA: Rajković - Milinković, Muhamed El Monir, Tomić, Živanović, Cvetković, Arsenijević, Lepović, Gogić, Stojanović, Đurić

PARTIZAN:  Stojković, Miljković, Lazevski, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Brašanac, Ilić, Luka, Kojić, Mitrović

REZULTATI 18. KOLA:

BSK – Vojvodina 3:3

(Ajković 14, Ademović 35, Nuhi 77 p – Oumaru 38, 83 p)

Donji Srem – Sloboda 0:0

Smederevo – Rad 1:1

(Sikimić 34 – Luković 90+2)

Hajduk – OFK Beograd 3:0

(Rusmir 5, Adamović 9, Sekulić 18)

Spartak – Javor 1:1

(Čović 27 – Đorđević 90)

Crvena zvezda – Novi Pazar 3:0

(Milivojević 32, Mudrinski 34, Milijaš 61.)

Jagodina – Partizan 0:1

(Kojić 44.)

Nedelja:

Radnički Kragujevac – Radnički Niš (13.00)

TABELA: Partizan 46, Crvena zvezda 38, Vojvodina 35, Jagodina 32, Rad 28, Sloboda 28, Javor 27, Spartak 24, OFK Beograd 22, Novi Pazar 19(-1), Radnički Niš 18(-1), Hajduk 19, Donji Srem 17, BSK 15, Radnički Kragujevac 13(-1), Smederevo 9.

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    9. mart 2013 | 20:58

    Kolika je razlika cigani,nisam dobro video!?

  • koja kojot

    9. mart 2013 | 23:03

    ciganima jedino moze pomoci BANE SEKULIC Sombor....sa jednim velikim leeepim katancem...bbuuuaahahahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA