Superbol XLVI: Džajantsi nerešiva enigma za Patriotse (VIDEO)

U reprizi Superboula XLII ekipa iz Njujorka nadigrala Patriotse 21:17 i stigla do četvrtog trofeja Vins Lombardi

  • 0

Ilaj Mening je prestigao brata Pejtona po broju trofeja Vins Lombardi, kao i po titulama MVP Superboula. Kvoterbek Njujork DŽajantsa najzaslužniji je za pobedu svoje ekipe nad Nju Ingland Petriotsima 21:17 i četvrti Vins Lombardi trofej u istoriji, ukupno osmu titulu šampiona NFL.

Mening je kompletirao 30 od 40 pasova za 296 jardi i tačdaun. S druge strane Tom Brejdi je imao 27 uspešnih pasova za 276 jardi i dva tačdauna ali i jedan intersepšn.

Džajantsi su poveli 9:0, dva poena donela im je kazna zbog Brejdijevog nekompletnog pasa iz end zone, a zatim je Viktor Kruz postigao tačdaun a Lorens Tajns bio precizan za ekstra poen.

Petriotsi su se probudili tek u drugoj četvrtini. Najpre je fild golom smanjio Stiven Gostovski a onda tom Brejdi pronalazi Denija Vodheda koji hvata najduži pas u istoriji Superboula od 96 jardi. Gostovski je bio siguran za ekstra poen i ekipa iz Foksboroa je povela 10:9.

Početkom dugog poluvremena Ernandes je povećao prednost patriota nakon 14. uzastopnog uspešnog pasa Toma Brejdija, čime je kvoterbek Petsa oborio rekord svog idola Džoa Montane.

Posle toga se činilo da će Beličik, Brejdi i kompanija naplatiti dugove iz 2008. ali tad je na scenu stupio jedini Škot u NFL Lorens Tajns i sa dva fild gola do kraja treće četvrtine sveo ubedljivo vođstvo Nju inglanda na dva poena prednosti.

Ahmad Bredšo je 57 sekundi pre kraja doneo prednost Džajantsima. Da bi ukrali još neki sekund Njujorčani su krenuli u napad za dodatna dva poena umesto na šut za ekstra poen. Nisu realizovali napad ali više nije bilo vremena za novi preokret Petriotsa iako je u poslednjem napadu lopta stigla do end zone.

Superboul XLVI je oborio sve rekorde gledanosti. Samo u SAD gledalo ga je, pored 68.000 sretnika oji su se domogli ulaznice za Lukas ojl arenu, preko 111 miliona TV gledalaca što je za 10 odsto veća gledanost od prošlogodišnje. Publiku je u poluvremenu zsabavljala pop zvezda Madona.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA