LIGA ŠAMPIONA: Partizan demolirao Brešu i najavio četvrtfinale!

"Crno-beli" ubedljivo pobedili italijanskog predstavnika 9:5 u prvom meču osmine finala najjačeg takmičenja, i sada sa četiri golova više čekaju revanš 20. marta

  • 0

 Vaterpolisti Partizana napravili su veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona. "Crno-beli" su na svom plivalištu pobedili italijansku Brešu 9:5 u prvom meču osmine finala. Revanš je na programu 20. marta u Breši.

Partizan se tako pridružio Crvenoj zvezdi u borbi za četvrtfinale, koja je dan ranije razbila mađarski Eger na Tašmajdanu 13:6

Kada protivnik ne postigne nijedan gol u prvom poluvremenu, onda je savim jasno kakav je meč odigrao srpski šampion. "Crno-beli" su posle 16 minuta igre vodili 5:0, i to je bio ključni detalj ovog meča, a vođstvo su održavali do kraja utakmice.

Odličnu igru prikazao je kapiten Partizana golman Slobodan Soro sa 13 fenomenalnih odbrana.

ODLIČAN POČETAK

Partizan je odlično počeo meč, jakom odbranom nije davao prilike mnogo iskusnijim gostima iz Italije da se raspucaju, a fenomenalno je branio Slobodan Soro. "Crno-beli" su u prvih četvtinu i po vodili 3:0,  što samo govori o tome kako su se odlično branili. Soro je bio nesavladiv na golu, a igrači Breše nisu imali rešenja za njega.

Srpski šampion je kombinovao zonsku odbranu i čoveka, što je dodatno zbunjivalo protivnika, a razlika bi možda na poluvremenu bila i veća da nisu pravili toliko grešaka u napadu.

Ipak, konstantno su igrali u jakom ritmu i veoma brzo, a Nikola Dedović doneo je još ubedljiviju prednost 4:0 na dva minuta pre kraja druge četvrtine. "Kaznena ekspedicija" sa Banjice nastavila je da teroriše, a posle jedne odlične akcije Gavril Subotić, sin legendarnog Vasa Subotića, svojim drugim golom doneo je velikih 5:0 na poluvremenu.

MALI PAD NA KRAJU

Ipak, daleko od toga da je meč bio rešen. Prvi gol na meču postigli su vaterpolisti Breše tek u drugom poluvremenu, kada su uspeli da savladaju Sora, a zatim su dali još jedan i smanjili prednost na 5:2.

Bio je to trenutak opuštanja "crno-belih", ali je, na sreću, kratko trajao, jer je Nikola Dedović pred kraj trećeg perioda povisio prednost na 6:2, a zatim je Vukićević doneo, čini se, nedostižnu prednost 7:2 na četiri minuta pre kraja meča.

Igrao je odlično Partizan, lepršavo i iskusno, bez obzira na to što je mnogo mlađi od ekipe Breše, a iako su Italijani smanjili rezultat i trudili se da izgube što manje, srpski tim je održavao prednost od četiri gola sve do kraja meča.

Golove za Partizan postigli su Mitrović, Subotić. Vukićević i Dedović po dva i Mandić, a za Brešu Lončar dva, Ðorđi, Elez i Kalkatera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA