Masa provozao "ferari" ulicama Rija (VIDEO)

Brazilac je vozio na improvizovanoj uličnoj stazi dugoj skoro tri kilometra, čime je želeo da ohrabri veće učešće svojih sunarodnika u auto-moto sportu

  • 0

Vozač "ferarija" Felipe Masa provozao je svoj bolid ulicama Rio de Žaneira pred polazak u Australiju, gde u nedelju startuje nova sezona Formule 1.

Brazilac se našao za volanom bolida italijanske ekipe iz 2010. godine, a vozio je na improvizovanoj uličnoj stazi dugoj skoro tri kilometra u oblasti Flamengo.

Masa, trenutno jedini brazilski vozač u Formuli 1, nada se da će na taj način ohrabriti veće učešće svojih sunarodnika u auto-moto sportu. Prethodno je apelovao na Brazilsku automobilsku konfederaciju da pruži veću podršku.

Brazilac je u redove "Ferarija" došao prvo kao test vozač 2003. godine, ali je prešao u Zauber dva godine ranije, pre nego što se vratio u italijanski tim 2006. godine. U svojoj debitantskoj sezoni Masa je postao prvi Brazilac posle Aertona Sene koji je trijumfovao na Velikoj nagradi Brazila, na kojoj je kasnije trijumfovao i 2008.

(Telegraf.rs / B92, Reuters)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA