JARNI ZA TELEGRAF: Kafica sa Batom Mirkovićem? Što da ne! (VIDEO)

Akter čuvenog meča sa "Maksimira" 1999. godine objašnjava sukob sa Mirkovićem - smešnim. * Nešto kod vas očigledno ne štima * Biću na "Maksimiru", ne znam da li će doći još neko sa one utakmice

  • 2

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske Robert Jarni otkriva u razgovoru za Telegraf da ne bi imao ništa protiv da se posle više od 13 godina ponovo sretne sa Zoranom Batom Mirkovićem, drugim vinovnikom čuvenog incidenta tokom meča Hrvatska-Srbija 1999. godine.

- Kakav bi to bio problem, što da ne - kao da Jarni nagoveštava novi susret s čovekom koji ga je usred Zagreba uhvatio za "onu stvar". Meč između Srbije i Hrvatske na jesen u Beogradu mogao bi da bude prava prilika za to.

Od "duela" sa Baticom prošlo je gotovo deceniju i po, strasti su se smirile, pa tako i Jarni sad mnogo opuštenije razmišlja na tu temu.

- Sad mi je to simpatično... smešno! Kao i svima... - iskren je čuveni levi bek.

Poredeći atmosferu koja vlada pred utakmicu između Hrvatske i Srbije, koja se igra 22. marta na "Maksimiru", s onom koja je prethodila antologijskom meču pre više od 13 godina, član zlatne "čileanske" generacije iz 1987. kaže da napetost i sada postoji, ali je mnogo manja nego 1999. godine.

- Stadion će biti krcat, atmosfera užarena, to je sigurno. Naravno, svi se nadamo da će utakmica proći u najboljem redu i da neće biti incidenata - naglašava trener juniorske ekipe splitskog Hajduka.

Jarni smatra da je Hrvatska favorit u predstojećem duelu:

- Igra se pred našim navijačima, mislim da imamo mnogo bolju i homogeniju reprezentaciju od Srbije. Naši fudbaleri igraju u velikim evropskim klubovima i u njima vode glavnu reč, što nam daje pravo da budemo optimisti. Sve je na našoj strani, imamo šest bodova više, ne moramo da jurimo rezultat. Ipak, Hrvatska će biti dovoljno agresivna, ali i mudra da odigra utakmicu koju možemo nazvati meč loptom. Ako dobijemo Srbiju i Belgiju kod kuće, siguran sam da ćemo kvalifikacije završiti na prvom mestu. Očekujem da će dalje proći i Belgija, a Srbija će jako teško moći da uradi nešto više.

"NEŠTO U EKIPI SRBIJE OČIGLEDNO NE ŠTIMA"

On ističe da je reprezentacija Hrvatske "veoma dobar kolektiv iz kog uvek neko iskoči".

- Jednom to bude Mandžukić, drugi put Olić, pa Modrić, pa me najmanje brine ko će rešiti meč - kaže Jarni.

Na pitanje od koga Hrvatskoj preti najveća opasnost, Jarni je zapazio da srpski reprezentativci igraju veoma promenjivo, priznajući da "ne poznaje toliko dobro" ekipu Srbije koja će istrčati na teren "Maksimira".

- Bez obzira na to što imate vrhunske pojedince, nešto kod vas očigledno ne štima. Ne bih da ulazim u to, ali s obzirom na to kakve pojedince ima, Srbija je morala mnogo više da uradi. Šansu je, čini mi se, propustila u mečevima protiv Belgije i Makedonije - smatra fudbaler, koji je sa Hajdukom 1991. osvojio poslednji pehar namenjen osvajaču Kupa Maršala Tita.

Pitali smo Jarnija da li će uživo gledati meč između Hrvatske i Srbije.

- Da, biću tamo. Ne znam da li će doći još neko od saigrača iz 1999. godine, nismo se dogovarali, ali verujem da hoće - zaključio je Jarni.

(Nikola Kojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA