Šarapova ne igra protiv Srbije

U kombinaciji Kuznjecova, Zvonarjova, Petrova, Makarova, Kirilenko...

  • 0

Dugogodišnji selektor i muške i ženske teniseke reprezentacije Rusije Šamilj Tarpiščev (63) već je obelodanio da najbolje plasirana ruska teniserka na svetskoj listi Marija Šarapova (treće mesto) neće igrati protiv Srbije u polufinalu Kupa federacije u Moskvi (21-22. april).

Trostruka grend slem šampionka je pobedom protiv Silvije Soler Espinose (77) sa 6:2, 6:1 započela susret sa Španijom minulog vikenda u ruskoj prestonici, ali drugog dana nije igrala. Razlog je isti kao i kod Jelene Janković u Belgiji – uvaženo je mišljenje lekara reprezentacije. Šarapova se nije dovoljno oporavila od napora na Australijan openu, gde je bila finalista.

Bilo kako bilo, s dva meča u reprezentaciji u ovom olimpijskom ciklusu (prošle godine je izgubila od Viržini Razano kad je Rusija u prvom kolu dočekala Francusku), ispunila je jedan od uslova za učešće na Igrama u Londonu (drugi uslov je plasman na svetskoj listi).

– Sastav će biti isti kao i protiv Španije, dakle sa Svetlanom Kuznjecovom, Nađom Petrovom i Jekaterinom Makarovom, ali bez Šarapove. Vratiće se Vera Zvonarjova i Marija Kirilenko, koje su izostale zato što igraju na turniru u Pataji na Tajlandu – objasnio je Tarpiščev. – Želja Šarapove nije sporna već joj na ruku ne ide raspored turnira. Budući da trenira u Americi, nije teško da se zaključi da bi joj trebalo više vremena za prilagođavanje evropskim uslovima. Tri do pet dana nije dovoljno. Metodika pripreme u sportu kaže da se organizam adaptira na novo stanje tek 12. dana, a naše teniserke, koje su došle iz vrele Australije, igrale su četvrtog. To je apsurdno. Otuda i problemi Kuznjecove u meču u kojem je s mukom donela treću pobedu za ulazak u polufinale.

Stari vuk Tarpiščev, međutim, kao da je smetnuo s uma da kalendar profesionalnih turnira nije kao ranijih godina. Sada se na mečeve u Kupu federacije u Evropi ne dolazi direktno iz SAD već je takmičenju u Čarlstonu, kojim se tradicionalno završava američka turneja u prvom delu sezone, kraj 8. aprila. Zatim počinje evropska sezona na šljaci.

Fed kup je smešten između manjih turnira u Barseloni i Kopenhagenu (9-16. april) i jačeg takmičenja u Štutgartu (23-29. april). Tek u maju slede turniri s višemilionskim fondom za nagrade u Madridu i Rimu...

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA