NFL: Boldin trejdovan iz Baltimora u San Francisko! (VIDEO)

Odlični risiver nastupaće od sledeće sezone za tim koji je nedavno pobedio na Superboulu, pošto Rejvensi nisu bili voljni da mu plate 6 miliona dolara u poslednjoj godini ugovora

  • 0

Iskusni NFL risiver Ankvan Boldin (32), jedan od junaka nedavnog plej-ofa u kojem su Baltimor Rejvensi osvojili šampionsku titulu, trejdovan je u San Francisko Fortinajnerse, tim koji je "gavranovima" bio protivnik na Superboulu.

Rejvensi će u zamenu za odličnog igrača dobiti pik šeste runde predstojećeg drafta, što je smešno mala cena. Razlog za trejd je što tim iz Baltimora posle astronomskog ugovora koji je dat kvoterbeku Džou Flakou (120.6 miliona dolara za šest sezona, od čega je 52 miliona garantovano) pokušava što više prostora da očisti u seleri kepu, a zadržavanje Boldina, očito, nije prioritet.

Boldin se nalazi u poslednjoj godini ugovora u kojoj treba da primi šest miliona dolara i nije bio voljan da pristane na smanjenje plate, pa će te obavaze prema njemu sada preuzeti Fortinajnersi.

Boldin je u Baltimor stigao 2009. i u tri regularne sezone osvojio je 2.645 jardi uz 14 tačdauna, što i nije spektakularno, međutim, u plej-ofu obično je igrao bolje. U ovogodišnjem doigravanju bio je sjajan sa 22 hvatanja za 380 jardi i četiri tačdauna u četiri utakmice. Na Superboulu protiv San Franciska Boldin je imao šest hvatanja za 104 jarda i prvi tačdaun na meču.

Izabran na draftu 2003. kao 54. pik Ankvan Boldin je tokom karijere, u kojoj je nastupao za Arizonu i Baltimor, imao 772 hvatanja za 10.165 jardi i 58 tačdauna u regularnoj sezoni i 52 hvatanja za 806 jardi i sedam tačdauna u plej-ofu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA