FUDBALSKA SRAMOTA! BSK u Borči gledate za 400 dinara, a učesnika Lige šampiona za 230?! (FOTO)

Ligaški mečevi Šahtjora u Donjecku mogu da se gledaju i za nešto više od dva evra, dok u Srbiji na pojedinim stadionima uz 400 dinara možete da komunicirate sa "komšijom" iz susednog dvorišta, uganete nogu na betonskim tribinama, a o pokrivenoj tribini samo da maštate

  • 5

Meč BSK - Vojvodina, odigran u subotu devetog marta, gledalo je tradicionalno tek nekoliko stotina navijača, a ulaznicu su morali da plate 400 dinara. Nešto slično očekujemo i u subotu, kada na "Vizelj park" stiže Rad!

Mnogo, malo? Rekli bismo preterano, a za poređenje smo uzeli primer iz ukrajinskog fudbala i meč multimilionerskog Šahtjora iz Donjecka, stalnog učesnika Lige šampiona, ove godine i aktera dvomeča osmine finala tog takmičenja.

Meč Šahtjora, koji igra na ultra modernom stadionu zvanom "Donbas arena", možete u domaćem šampionatu pogledati i za 230 dinara, kada prebacimo vrednost ukrajinske valute u srpsku. Nisu bog zna kakva mesta, ali složićete se, svako sedište ultra moderne arene u Donjecku po svemu vredi više nego i "vip" mesto u loži stadiona u Borči.

Nećemo vam nuditi najveće cene u Donjecku, da se slučajno ljudi iz beogradskog predgrađa ne bi prevarili, pa posle ovog teksta, podigli cenu ulaznicu i za mečeve BSK-a. (cene u Donjecku možete proveriti i na klupskom sajtu).

"VIZELJ PARK"?

Poređenja radi, kad odete na stadion u Borči da gledate BSK, Partizan, Zvezdu ili Vojvodinu...(zavisi čiji ste navijač) možete da gledate meč i istovremeno pitate domaćina, koji iz okolnog dvorišta prati prvenstvenu utakmicu džabe, da li ima malo slatkog ili ratluka da vas posluži. Možete da vidite zavidan asortiman životinja u okolini stadiona, možda i građevinske radove... Ono na šta morate da pazite jeste da ne uganete nogu na betonskim tribinama. To vam na ulaznicama neće pisati.

Doduše u Borči i ne morate da platite kartu, kao ova dva momka sa uvodne slike, koji su sa ploče kuće gledali ubedljivu pobedu Partizana (4:0), marta 2013!

Ipak, nezadovoljstvo je očigledno kod navijača iz naselja pored Dunava. Jedan od njih nam je otkrio da je 2010. godine gledao Šahtjor - Partizan za tri evra, dok je razočaravajućih 400 dinara dao da bi gledao BSK i Vojvodinu.

- Da li te dve utakmice mogu da se porede? Osećaj na dva stadiona je itekako različit - objašnjava revoltirani Marko Milovančević, ističući da će teško gledati sutrašnji meč sa "građevinarima".

Zašto se naši klubovi odlučuju za bezobraznu cenu karata, s obzirom na kvalitet fudbala i uslove na stadionima, ne znamo. Pitanje je samo dokle će da vode bolesnu politiku sa cenama, a da sa druge strane kukaju na posetu.

SPLETKARENJE RADNIČKOG, HAJDUKA...

Ima tu još gorih stvari: Radnički iz Kragujevca prošle sezone, samo za severnu tribinu, gde su bili smešteni Zvezdini navijači, ulaz naplati 500 dinara, a za sve ostale, pa i jug, gde su smešteni "đavoli", simboličnih 200 dinara.

Pamti se i ispad Hajduka iz Kule, od pre nekoliko sezona, kada je karta za meč protiv Crvene zvezde za goste koštala 1.000 dinara.

Doduše, kakav nam je fudbal, ni besplatan ulaz verovatno ne bi bio dovoljan magnet za bolju posetu na srpskim stadionima.

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gg

    30. mart 2013 | 01:19

    Najeftinija javna kuca ste ,za 400 dim sat i po j...

  • stevan

    30. mart 2013 | 06:29

    loš primer, Satjor ima odlične sponzore, samim tim nisu im potrebne pare od ulaznica...

  • omg

    30. mart 2013 | 06:56

    Hahaha ova fotografija sve govori.. beda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA