ZEČEVIĆ: Rešićemo sve Zvezdine dugove

Generalni sekretar Crvene zvezde veruje da će klub ispuniti uslove za evropsku licencu, ali ne želi da iznosi podatke o tome kome i koliko duguje srpski vicešampion

  • 1

Zbog nagomilanih dugova i očajne finansijske situacije nad Crvenom zvezdom nadvila se opasnost da ostane uskraćena za evropsku licencu za narednu sezonu.

Ipak, generalni sekretar kluba Miodrag Zečević u razgovoru za “Novosti”, izražava uverenje da će sva dugovanja biti isplaćena ili reprogramirana u roku i da će se na “Marakani”, kao i svakog leta do sada, igrati takmičenja pod okriljem UEFA.

- Očekujem i verujem da će sve što je vezano za UEFA licencu biti rešeno u roku - odgovorio je Zečević na pitanje da li će aktuelni problemi biti rešeni u roku, do 1. aprila.

Samim tim, generalni sekretar Zvezde uopšte nije doveo u pitanje onaj drugi, poslednji rok za izvršenje svih obaveza prema poveriocima − 25. maj. Posle tog datuma, više neće postojati mogućnost da se izdejstvuje UEFA licenca, što znači da svi klubovi koji žele u Ligu šampiona ili Ligu Evrope do tada moraju da imaju čist račun.

"DETALJI POSLOVANJA KLUBA SU POSLOVNA TAJNA"

A da bi u potpunosti sanirala sve obaveze, Zvezdi će biti potrebno dosta novca za isplatu bivših fudbalera, trenera, radne zajednice, klubova od kojih su kupili igrače... Nezvanično se može čuti da je reč o sumi koja je bliža iznosu od dva miliona nego od milion evra, ali Zečević nije želeo da otkriva podatke, karakterišući ih kao domen poslovne tajne.

- Nisam pristalica iznošenja detalja o poslovanju Fudbalskog kluba Crvena zvezda u javnost, ti detalji, inače, predstavljaju i poslovnu tajnu. Zato ne mogu da vam odgovorim na to koliko i prema kome imamo dugovanja. U svakom slučaju, radi se o znatnoj sumi novca - potvrdio je Zečević da su Zvezdini dugovi daleko od zanemarljivih.

Da sve bude gore po Zvezdu, koja je zadužena skoro 50 miliona evra, još nema priliva ni po obnovljenom sponzorskom ugovoru s “Gaspromom”, iako na “Marakani” već mesecima očekuju taj novac. Ipak, generalni sekretar uverava da ne postoji problem s ruskom kompanijom i da će sve uskoro biti realizovano.

- Nismo imali niti imamo bilo kakve probleme s generalnim sponzorom. Postojale su manje nejasnoće u sastavljanju godišnjeg izveštaja. Sada je i to otklonjeno i očekujemo da će vrlo brzo sve biti u redu - zaključio je Miodrag Zečević.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojke

    13. mart 2013 | 15:40

    Daje Vucko pare?? Tako bi i ja znao da vodim klub. Zastrasivanje poverioca i pretnje samo prolaze u Srbiji... Covic to radi jos od doba kad je bio gradonacelnik...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA