OKS plaća pripreme Nataši Janić, a ona nije rekla da se vraća u Mađarsku!

Prema rečima genseka Olimpijskog komiteta Srbije Đorđa Višackog, kajakašica nije zvanično obavestila o odluci da će veslati za Mađarsku, iako se nalazi na pripremama u Portugaliji koje je platio OKS

  • 3
Vlade Divac i Nataša Janić se dogovorili oko nastupa za Srbiju Foto: Tanjug

Olimpijski komitet Srbije nije zvanično obavešten o odluci kajakašice Nataše Dušev Janić da će, ipak, veslati za Mađarsku, iako se trostruka olimpijska šampionka trenutno nalazi na pripremama o trošku OKS-a.

Janićeva je poslala pismo Mađarskom kajakaškom savezu, u kom piše da bi volela da vesla za tu zemlju, iz Portugalije, gde se nalazi na pripremama koje je platio Olimpijski komitet Srbije, piše "Sport".

Na pitanje navedenog lista da li je tačno da je OKS izdvojio 4,5 miliona dinara za pripremu i stipendiju Janićeve, generalni sekretar komiteta Đorđe Višacki je odgovorio:

- Budžet za realizaciju svih programa u kategorizaciji OKS, pa i Nataše Janić, definisan je kategorijom u koju je sportista razvrstan, a isključivo na osnovu ostvarenih rezultata u prethodnoj godini.  Kada je izrazila želju i podnela zahtev da se vrati i ponovo vesla za Srbiju, a imajući u vidu da je osvajač olimpijske medalje u Londonu i da ostvaruje kriterijum, automatski je razvrstana u prvu kategoriju sportista u kategotizaciji OKS.

Gensek je opet šturo dao odgovor na pitanje da li je na visinske pripreme kajakašice u Bugarskoj potrošeno 2.500, a na trenutne u Portugaliji 6.500 evra.

- Jedan deo odobrenog budžeta za Natašu Janić utrošen je za realizaciju programskih aktivnosti, u skladu sa planom dostavljenim od strane njenog trenera i matičnog saveza.

Višacki je najavio da će sa Janićevom obaviti razgovor kada se vrati u zemlju s obzirom na ozbiljnost pitanja da li će OKS tražiti novac od njenog tima ili mađarskog kajakškog saveza, i potom otkrio:

- Do danas Olimpijski komitet Srbije nije zvanično obavešten o tome da Nataša odustaje od zahteva da se u budućnosti takmiči za Srbiju - završio je Đorđe Višacki.

(Telegraf.rs / Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JNA*

    13. mart 2013 | 10:15

    Nek ona vesla za Pakistan ako hoče ali nek to korektno odradi. Ima u Srbiji dobrih kajakaša, tako da vesla ili ne, nema veze. Ako ne vesla barem ne troši državne pare.

  • milan

    13. mart 2013 | 10:00

    Pa nek joj plate madjari,sto njih ne vacari kad vec hoce za njih da vesla...

  • paja

    13. mart 2013 | 09:03

    pustite Natasu da zavrsi karijeru bez stresova,koliko smo ulagali i kakav smo odnos imali prema njoj toliko smo i dobili..odnos prema mladim I perspektivnim ljudima je katastrofa,na njih treba obratiti paznju!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA