ABA LIGA: Fajnal for u Laktašima!

Rukovodstvo regionalne lige ispoštovalo sopstvene propozicije i organizaciju poverilo klubu koji je prvi na tabeli šampionata

  • 1

Saga oko organizacije završnog turnira Aba lige je rešena! Domaćin fajnal fora biće Laktaši, dom košarkaša Igokee. Iako je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ponudio organizaciju, njegova ponuda nije bila dovoljno jaka za čelnike lige, pre svega jer ne može da plati kotizaciju od 100.000 evra, pa je domaćinstvo pripalo Laktašima, što je u utorak potvrdio za Telegraf i Roman Lisac.

Ovo je možda i najlogičnije rešenje, jer je Igokea lider šampionata i, prema propozicijama takmičenja, ona ima pravo organizacije ako želi, što su u taboru lidera lige potvrdili rukovodstvu ABA.

Sa druge strane, s obzirom na to da će na finalnom turniru učestvovati pored Igokee još Zvezda i Partizan koji imaju veliki broj navijača u Republici Srpskoj, a možda i Radnički, onda je ova odluka i sa te strane ispravna.

S obzirom na to da u gradiću pored Banjaluke nema drugih događaja u tom periodu, završni turnir koji će odrediti predstavnike ABA lige u Evroligi biće održan u ranije dogovorenom terminu, od 25. do 27. aprila.

- Ja znam samo jedno, a to je da sam dobio papir da će se fajnal for održati u Laktašima. Predsednik Radovan Lorbek je to predložio bordu, bord je prihvatio, i to je to - rekao je Bilić agenciji Beta.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu takmičenja, predsednik Radovan Lorbek odluku je doneo posle konsultacija s Odborom Jadranske lige.

- Predsednik lige je posle konsultacija sa Odborom ABA i posle uzimanja u obzir Statuta, bezbednosnog aspekta, interesa klubova i gradova i finansijskog stanja odlučio da se fajnal for 2013. održi u Laktašima - piše u saopštenju na sajtu Jadranske lige.

Završni turnir Jadranske lige igraće se od 25. do 27. aprila.

(Telegraf / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    13. mart 2013 | 12:37

    To je kao u bgu da se igra..laktashi navijaju za crvenu zvezdu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA