Kazna za Kapela jer brani Terija?

Članovi engleske Fudbalske asocijacije osuđuju "podrivajuće" Kapelovo protivljenje odluci da se Teriju oduzme kapitenska traka

  • 0

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Fabio Kapelo mogao bi da bude kažnjen jer je kritikovao odluku FA da se Džonu Teriju zbog rasizma oduzme kapitenska traka.

Predsednik udruženja igrača Fudbalske asocijacije Gordon Tejlor optužio je Fabija Kapela za podrivanje FA. Tejlor insistira na činjenici da je Kapelo pogrešio što je javno rekao šta misli i tako napravio sramotnu situaciju za sledećeg kapitena.

Kapelo je žestoko branio Terija na italijanskoj televiziji Rai 1, rekavši da su predsednik FA Dejvid Bernštajn i članovi odbora pogrešili što su defanzivca Čelsija skinuli sa mesta kapitena po drugi put. Pritom, on kaže da kao trener o tome nije konsultovan.

- Razgovarao sam sa predsednikom, i rekao svoje mišljenje da igrač ne može biti kažnjen dok se ne dokaže njegova krivica na sudu - rekao je Kapelo.

Tejlor je to osudio, govoreći da je Kapelo trebalo da ćuti.

- Situacija mu je jasno predstavljena, pa samim tim očekujete da ako zaposleni nešto odluče, da se odluka poštuje do kraja zbog višeg cilja i opšte slike. Sada će biti neprijatno onome ko  dođe na mesto kapitena Engleske, kada je trener ovako objavio. To je pravo isključivanje, što nikako nije dobro i što nismo želeli pre Evropskog prvenstva - rekao je Tejlor.

FA je odlučila da oduzme kapitensku traku Teriju kada je odlučeno da neće biti sudskog procesa  pre Evropskog prvenstva. Podsetimo, Teri je optužen da je na rasnoj osnovi vređao igrača KPR Antona Ferdinanda.

Bivši izvršni direktor FA Dejvid Dejvis rekao je da FA ozbiljno razmatra izjavu Kapela, koja bi mogla da ga košta raskida ugovora, po kom godišnje zarađuje 6 miliona evra.

Dejvis, koji je napustio FA 2006. zapitao se "kakav je motiv rukovodio Kapela da kritikuje svoje poslodavce samo četiri meseca pre šampionata Evrope".

Kapelo bi trebalo da objavi spisak reprezentativaca 25. februara, pred prijateljski meč sa Holandijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA