ZBOGOM LIGI ŠAMPIONA: Katar osniva Ligu snova?

Poziv za učešće u ligi koja bi startovala 2015. godine navodno su već dobili Mančester siti, Mančester junajted, Čelsi, Arsenal, Pari Sen Žermen i Barselona

  • 0

UEFA i FIFA dobile su znak za uzbunu, pošto se radi na ostvarenju ideje o organizaciji takmičenja pod nazivom Fudbalska liga snova, koju bi organizovao Katar.

Liga snova bi trebalo da na snagu stupi 2015. godine, a u njoj bi se takmičile 24 ekipe iz Evrope. Poziv za učešće su, navodno, već dobili Mančester siti, Mančester junajted, Čelsi, Arsenal, Pari Sen Žermen i Barselona.

U Kataru će se 2022. godine odigrati Svetsko prvenstvo u fudbalu, a pred ovaj događaj radi se na popularizaciji fudbala u ovoj zemlji, ali i svetu. Planove za ovo takmičenje navodno će izneti kraljevska porodica narednog meseca.

Liga bi se igrala svake druge godine, a od 24 ekipe stalno mesto bi imalo 16 njih, dok bi ostale dobijale pozivnicu. Navodno je PSŽ, čiji su vlasnici iz Katara, spreman da prihvati ovaj predlog, a isto se očekuje od Barselone.

Francuzi su se pozvali na lažnu informaciju izmišljene agencije Trans Pres i citat Boni Paskal-Fasea. Treba li da pomenemo da takva osoba ne postoji?

- Sve je proizvod moje mašte. Ali činjenica da je cela priča dospela do nekih mejnstrim medija? To je prilično značajno - rekao je urednik sajta Žerom Lata.

Oliver Kej, ipak, tvrdi da do danas nije posetio pomenuti francuski portal već da se prilično dugo bavi istraživanjem ove teme.

- Zabavljaju me sve ove spekulacije o mom izvoru. Mogu samo da garantujem, ne 100 ili 1.000 odsto, već 175 miliona odsto da je priča tačna! - samouvereno će Kej.

Fudbalski savez Katara je demantovao da ima takvu ideju.

- Kategorički tvrdimo da za takav koncept nismo ni čuli - navodi se u njihovom saopštenju.

Iskreno, nadamo se da je Kej pogrešio, a i on sam je u nedoumici.

- Osnivanje takve lige bi bilo strašno za fudbal i navijače pre svega - kaže Kej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA