VUJOŠEVIĆ: Sami smo krivi što F4 ABA lige nije u Beogradu!

- Roman Lisac je pokušavao da organizuje turnir u Beogradu jer je računao da će Grad biti zainteresovan za takav spektakl. Ja sam mislio da bi za Beograd bilo dobro da svojim klubovima obezbedi šansu za plasman u Evroligu, jer je to nešto što bi svakako podiglo kvalitet života u gradu - rekao je trener KK Partizan

  • 1

Trener košarkaša Partizana Duško Vujosević rekao je da su njegov klub, Crvena zvezda i Grad Beograd najodgovorniji za to što se završni turnir Jadranske lige ne igra u srpskoj prestonici.

- Smešno je da za celu situaciju okrivljujemo Jadranski ligu, stavljamo se u ulogu žrtve, a odavde niko nije pokazao interes za taj turnir. Ni Partizan ni Crvena zvezda nisu napravili nikakav napor, a ako je negde trebalo da sarađuju, onda je to ovde - rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali "Pionir".

Posle mnogo kontradiktornosti i komplikacija, čelnici Jadranske lige su odlučili da organizatori završnog turnira budu Laktaši i KK Igokea.

- Nama to ne ide u prilog, ali verujem da je to pravedno. I ranije sam se zalagao da onaj ko regularni deo sezone završi na prvom mestu prvi i dobije priliku da organizuje završni turnir. Roman Lisac je pokušavao da organizuje turnir u Beogradu jer je računao da će Grad biti zainteresovan za takav spektakl. Ja sam mislio da bi za Beograd bilo dobro da svojim klubovima obezbedi šansu za plasman u Evroligu, jer je to nešto što bi svakako podiglo kvalitet života u gradu - istakao je Vujošević.

Strateg "crno-belih" odbacio je argumente da nije mogla da se garantuje bezbednost učesnicima turnira koji bi bio održan u Beogradu.

- Priče o tome da ne može da se osigura mir i da o ovome sa srpskom policijom treba da pregovara čovek iz Slovenije nemaju smisla - dodao je Vujošević.

JOŠ DVA KOLA DO KRAJA

Njegova ekipa u subotu u Skoplju igra protiv MZT-a u pretposlednjem kolu Jadranske lige i taj meč bi u velikoj meri mogao da odlučuje o konačnom plasmanu u vrhu.

- Približio se završetak ligaškog dela sezone i rasplet se bliži kraju. Sve utakmnice su od velike važnosti, jer će dati odgovore na zagonetke. MZT je dobra ekipa sa odličnim trenerom. Verujem da će kao i svi ostali protiv nas pružiti najbolju partiju. Mi smo u poslednje vreme podigli formu i očekujem da to pokažemo i u Skoplju - poručio je Vujošević.

Plejmejker Partizana Nemanja Gordić uveren je da će "crno-beli" nastaviti sa dobrim partijama.

- Skoplje je jedno od najtežih gostovanja u Jadranskoj ligi. MZT ima dobar i iskusan sastav i kod kuće uvek pruža odlične partije. Znamo da će imati veliki motiv, ali imaćemo ga i mi, jer želimo da nastavimo u pobedničkom ritimu, kao na mečevima sa Cedevitom i Igokeom - kazao je Gordić.

Utakmica 25. kola regionalne Jadranske lige između MZT-a i Partizana igra se u subotu od 19 časova u Skoplju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шоми

    14. mart 2013 | 15:59

    Смараш бре више дежмекасти нико те не ферма ни за суву шљиву. Него у мени више жалости, буди изјава Бертанса од пре неколико дана: ,,Вујошевић ме учи самоуверености'', то је само доказ његовог ,,педагошког'' фолирања, и показ његове стварне сујете и мржње, коју годинама улива свим играчима свог тима, како би противника гледали као предмет који треба уништити. У финалу купа, играчи партизана су били пуни беса и мржње и односили су се према сребрним медаљама као да су ђубре, а не друго место, па и дотле треба доћи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA