Svindal odustao od slaloma, Hiršeru drugi uzastopni veliki kristalni globus

Norvežanin, koji je danas potvrdio mali kristalni globus u superveleslalomu, nadao se trofeju i u generalnom plamanu, pošto je zaostajao za Hiršerom 149 bodova

  • 0

Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je drugu uzastopnu titulu ukupnog pobednika Svetskog kupa, pošto je Norvežanin Aksel Lund Svindalodustao od slaloma.

Odluka Svindala usledila je posle otkazivanja njegove dve omiljene trke - u spustu u sredu i danas u superveleslalomu, zbog lošeg vremena.

Dan ranije, organizatori poslednjeg ovogodišnjeg spusta za Svetski kup u švajcarskom Lencerhajdu otkazali su trku zbog magle, tako da je Norvežanin i zvanično osvojio mali kristalni globus.

Svindal, koji je danas potvrdio mali kristalni globus u superveleslalomu, nadao se trofeju i u generalnom plamanu, pošto je zaostajao za Hiršerom 149 bodova.

- Sada ne vidim nikakvu svrhu u tome da se takmičim u slalomu. Drugačije bi bilo da ove dve trke nisu otkazane - rekao je Svindal, kome je slalom najlošija disciplina, za raziliku od Hiršera kome je ta disciplina specijalnost.

Hiršer i Svindal će učestvovati u subotu u poslednjem veleslalomu sezone.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA