HRVATI UVERAVAJU: Biće bezbedno na "Maksimiru"

S obzirom na to da će na tribinama biti svega 150 gostiju iz Fudbalskog Saveza Srbije, to je sasvim očekivano, ali i raduje velika saradnja fudbalskih saveza dve države

  • 1

Kao što smo već nekoliko puta napomenuli, svakodnevno se u medijima pojavljuju razne tvrdnje i najave u vezi sa predstojećim duelom Srbije i Hrvatske na "Maksimiru" 22. marta.

Ono o čemu se poslednjih dana najviše priča je kakvi će uslovi biti na zagrebačkom stadionu i kako se savezi bore sa potencijalnim incidentima. Malo je rasplamsao atmosferu izvršni predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Damir Vrbanović, koji je rekao da će se na "Maksimiru" slušati Tompsonove pesme, ali je onda to za Telegraf demantovao gensek FSS Zoran Laković.

Sada je to slično učinio i komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Zoran Cvrk, koji je rekao da će za organizaciju predstojećeg duela sa Srbijom na "Maksimiru" biti angažovano oko 2.500 ljudi, od čega će između 700 i 800 biti redari zaduženi za bezbednost.

- Infrastruktura na 'Maksimiru' nije savršena i zato će biti povećan broj ljudi zaduženih za bezbednost. Postoji i velika obaveza prema gostima iz Fudbalskog saveza Srbije, njih 150 će biti u VIP ložama. Ukupan broj službenih lica vezanih za organizaciju utakmice biće oko 2.500, od čega 700 do 800 redara - kazao je Cvrk u razgovoru za Tanjug.

On je istakao da je veoma zadovoljan saradnjom sa kolegama iz FSS, sa kojima su prvi dogovori napravljeni još u decembru prošle godine.

- FSS i HNS imaju određene probleme kada su u pitanju navijači, nasilje i niz aspekata koji ne bi trebalo da budu u vezi sa sportom. Oba saveza su celom poslu pristupila veoma ozbiljno, a rezultat toga je dogovor da, nažalost, u odnosu na okolnosti, istorijske činjenice i ratni sukob ne može da bude tribine sa gostujućim navijačima - rekao je Cvrk.

Cvrk je naveo i da očekuje da utakmica prođe bez incidenata.

- Ovo nije prava utakmica da se dođe na tribinu koja nije pripremljena za srpske navijače. Niko nije protiv toga da neko navija za srpsku reprezentaciju i da on može da bude iz Bosne, Hrvatske, Srbije i Evrope. U obavezi smo da zaštitimo svakoga ko dođe na stadion. Zato smo rekli da zadržavamo pravo da onemogućimo ulazak osobi za koju, upoređivanjem podataka, utvrdimo da je navijač Srbije - naveo je komesar za bezbednost HNS-a.

Cvrk je dodao da na svakoj karti piše ime i prezime kupca i da je HNS poručio svima da se uzdrže od kupovine na crnom tržištu. On je najavio i zajedničku medijsku kampanju koja bi pomogla da meč prođe u najboljem redu.

- Ovih dana započinjemo kampanju sa HRT i kolegama iz FSS, u kojoj igrači obe reprezentacije pozivaju da utakmica završi u sportskim okvirima. Nadamo se da će taj poziv biti dobro primljen i da ćemo mi koji učestvujemo u organizaciji ostati u bekstejdžu, iza igrača i trenera - zaključio je Cvrk.

Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na "Maksimiru".

Hrvatska posle četiri odigrane utakmice ima deset bodova i deli prvo mesto sa Belgijom, dok je Srbija sa četiri osvojena boda na deobi treće i četvrte pozicije sa Makedonijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sunašce

    15. mart 2013 | 20:35

    Puštat će se Thompsonove pjesme prije utakmice. To nitko iz HNS-a nije demantirao. Uvijek se puštaju, a ne samo sada. Te pjesme nemaju veze sa Srbijom, već su domoljubne. Lijepa li si i slične. Službena himna službene navijačke skupine hrvatske reprezentacije je "Uvijek vjerni tebi", a to je Thompsonova pjesma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA