APATIN: Vučić otvorio Svetsko vojno prvenstvo u krosu (FOTO)

Takmičenje će se održati u subotu, uz učešće 317 pripadnika oružanih snaga iz 24 zemlje sveta

  • 1

Svetsko vojno prvenstvo u krosu, 55. po redu, počelo je danas u Apatinu, a takmičenje je otvorio prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Pokrovitelj takmičenja je Međunarodni savet za vojne sportove (CISM). Na 55. Svetskom vojnom prvenstvu u krosu, pod motom "Prijateljstvo kroz sport", učestvovaće pripadnici oružanih snaga iz 24 zemlje sveta sa 317 učesnika.

Vučić je, otvarajući ovu manifestaciju, poručio sportistima da u Srbiji mogu da se osećaju kao kod svoje kuće i da su dobrodošli kod naroda koji je uvek umeo da ugosti svoje prijatelje.

- Nije mala stvar ugostiti pripadnike vojske iz 22 zemlje - rekao je ministar odbrane, i istakao da je to još jedan pokazatelj kako i koliko raste ugled vojske Srbije svuda u svetu.

Danas je naša vojska, dodao je Vučić, kao i naša država, prepoznatljiva i poštovana svuda u svetu - na svim kontinentima.

Zahvaljujući na ordenu "Grand Officer" kojim ga je odlikovao CISM, Vučić je rekao da nas i to odličje obavezuje na unapređenje vojnog sporta u Srbiji i da doprinesemo jačanju svetskog mira i međunarodne saradnje.

- Vojska Srbije će uvek biti deo našeg naroda. Kroz sport ćemo razvijati mir i prijateljstvo, ali ćemo uvek, nadam se da to neće biti potrebno, znati da čuvamo i odbranimo našu otadžbinu - zaključio je Vučić.

Takmičenje će se održati u subotu na stadionu OFK "Mladost Apatin", sa početkom u 10 časova. Takmičari će učestvovati u dve trke u muškoj konkurenciji (dužina staza 11,1 km i 4,9 km), a jedna trka biće u ženskoj konkurenciji (dužina staze 4,9 km). Proglašenje pobednika i svečano zatvaranje predviđeno je za subotu sa početkom u 18.30 u sportskoj hali OŠ "Žarko Zrenjanin".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA