Tviter: Superboul nadmašio i trudnu Bijonse

Meč nad mečevima u SAD izmamio prosečno 12.233 „tvitova” u sekundi

  • 0

O kolosalnoj popularnosti Superboula, naročito u Americi, ali i širom sveta, od sada svedoči i Tviter. Glavni ljudi te globalne društvene mreže objavili su da je 46. finalna utakmica profesionalne lige u američkom fudbalu između Njujork Džajantsa i Nju Ingland Petriotsa postavila apsolutni rekord po broju „tvitova” u sekundi.

Po njihovim podacima, u poslednja tri minuta meča svih mečeva u SAD korisnici Tvitera su prosečno u sekundi slali 12.233 poruka u vezi s utakmicom. Za vreme Madoninog nastupa u poluvremenu taj broj je bio oko 10.245.

Prethodni rekord držala je Bijonse, koja je zapalila „tviteraše” u avgustu prošle godine kada je na dodeli MTV nagrada prvi put u javnosti moglo da se nazre da je trudna. Tada se u sekundi u proseku slalo 8.868 „tvitova” o njenoj bremenitosti.

Superboul je postavio na Tviteru i rekord kada je reč samo o sportskim takmičenjima. Prethodni događaj koje je pobudio ogromnu pažnju korisnika mreže bila je senzacionalna pobeda Japana protiv Amerike u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu za žene u julu 2011 – 7.196 poruka prosečno u sekundi.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA