Mamić provodi noć u zatvoru!

Verbalni napad prvog čoveka Dinama na hrvatskog ministra sporta, inače Srbina, izazvao snažnu reakciju državnih čelnika * Policajci u civilu odvezli Mamića iz klupskih prostorija

  • 8

Predsednik Dinama Zdravko Mamić uhapšen je u petak u Zagrebu, tvrdi "Jutarnji list". Oko 16.40 pred stadion "Maksimiru" došla su dva automobila sa šest-sedam policajaca u civilu koji su ušli u prostorije kluba, predstavili se i pet minuta kasnije odvezli se s Mamićem.

Mamić je u jutarnjoj emisiji Radija "Saundset" napao ministra sporta Željka Jovanovića da kao Srbin mrzi sve što je hrvatsko i da kao neko ko nikad nije radio u prosveti i sportu ne može da vodi "najvažniji resor u Hrvatskoj".

Izvršni predsednik Dinama noć će provesti u pritvoru nakon trosatnog ispitivanja u zagrebačke policije, preneli su hrvatski mediji.

Posle privođenja Mamića, jedan od njegovih advokata, Mate Matić, rekao je hrvatskim novinarima kako je pitanje "da li je tu reč o kršenju zakona ili o nečijem revoltu".

- Zaista smo daleko došli ako ćemo u demokratiji morati da zatvaramo ljude za izrečenu rečenicu. Nisam siguran da je to dobro - rekao je Matić.

On je potvrdio da će Mamić prenoćiti u pritvoru zagrebačke policije.

U Državnom tužilaštvu nisu hteli da komentarišu da li će protiv Mamića biti pokrenut postupak, jer inače to ne rade. U Hrvatskoj je predviđena kazna do tri godine zatvora za javno podsticanje na nasilje i mržnju.

- U odnosu na događaj i osobu koju pominjete, nadležno tužilaštvo će pravovremeno objaviti saopštenje - odgovoreno je novinarima.

Posle Mamićevog napada na Jovanovića, usledile su brojne negativne reakcije u hrvatskoj javnosti, oglasili su se osudama predsednik Hrvatske Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, dok je novinar "Jutarnjeg lista" Davor Butković Mamićev napad na Jovanovića nazvao najgorim šovinističkim ispadom u poslednjih nekoliko godina.

Međutim, hrvatski fudbalski prvak Dinamo iz Zagreba saopštio je danas da izvršni predsednik tog kluba Zdravko Mamić nije priveden, već da je na informativnom razgovoru u zagrebačkoj policiji.

Dinamo navodi da ne može da komentariše događanja u vezi "slučaja Mamić", jer "nema informacija".

- Dinamo službeno potvrđuje da je Mamić na informativnom razgovoru u policiji, dakle da nije priveden. Više ne možemo da komentarišemo, jer nemamo informacija.

- Pri tome, da bismo izneli klupski stav o tome šta se sve događalo i izjavama Zdravka Mamića, morao bi da se sastane Izvršni odbor koji to ne može. Pre svega zato što nema informacija o svemu da bi mogao da ih komentariše, a ni fizički u ovom trenutku ne može da se sastane, što je manji problem - saopštio je Dinamo, a preneo zagrebački Večernji list.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sunašce

    15. mart 2013 | 20:23

    Mamić je sramota za Hrvate i Jugoslavene (često voli isticati 'bratstvo'), a Jovanović je sramota za Srbe u Hrvatskoj. Njih dvojica već se dulje vrijeme prepucavaju vulgarnim rječnikom.

  • vukašin

    15. mart 2013 | 19:07

    Slušao sam šta je govorio. On je definitivno budala i idiot. Zašto je to govorio nedjelju dana pred utakmicu Hrv.-Srb. Verovatno postoji razlog. Sad ćemo vidjeti šta će uraditi Hrvatsko pravosuđe. Čekamo vesti.

  • zuki

    15. mart 2013 | 21:44

    тај лик је срамота за балкан, срамота за фудбал. срамота за Човечност.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA