NBA: Kobi bez poena u pobedi Lejkersa, Majami ne prestaje da kida! (VIDEO)

Hjuston je zahvaljujući Džejmsu Hardenu, koji je postigao 37 poena, stigao do preokreta i savladao Minesotu (108:100), dok je Čikago lako pobedio Golden Stejt 113:95

  • 0

U noći između petka i subote odigrano je 10 mečeva NBA lige.

Punih 12 minuta se Brajant mučio sa povređenom nogom protiv Pejsersa, ali je za sve bilo bolje da izađe sa terena. Međutim, onda je legenda našla novu ulogu, postao je trener.

Komandovao je ekipom sa klupe, u jednom trenutku nešto je i crtao Hauardu na tabli, aktivno učestvujući u igri. Rezultat? Neočekivana pobeda Lejkersa protiv lidera Centrala.

Prvi put u karijeru Kobi je meč završio bez poena, ali to nije smetalo Lejkersima da odnesu zlatnu pobedu u borbi za plej-of. Stiv Blejk bio je sjajan sa 18 poena, šest skokova i sedam asistencija, Hauard je ubacio 20 uz 12 skokova, a ceo tim dao je ogroman doprinos.

Majami će bez problema završiti regularnu sezonu kao prvi na Zapadu, ali postoji nešto drugo. Naime, šampion je nastavio strašnu seriju, dobili su 21. meč u nizu. Ovog puta su pali Baksi, Lebron i Kris Boš su ubacili po 28 poena.

Poslednji put Hit je izgubio 1. februara u Indijani.

Ne posustaje ni Denver. U derbiju večeri savladali su Memfis. Zanimljivo je to što su u poslednjoj četvrtini primenili oružje rivala, hranili su loptama Kostu Kufosa u reketu. Grk je odgovorio na pravi način, ubacio je 18 poena i imao 16 skokova. Bila je to 11. pobeda Nagetsa u nizu, njihova najduža serija u poslednjih 30 godina!

Oklahoma je lako izašla na kraj sa Orlandom, mada je Medžik iskoristio poslednju četvrtinu i sa 22 spustio se na dva poseda pa je Skot Bruks morao da vrati svoje startere. Posle se sve vratilo u normalu, Tander je meč zatvorio serijom 8:0, najefikasniji su bili Durant sa 26 poena i Vestbruk sa 23, na drugoj strani Vučević sa 21 poenom i 14 skokova.

Proigrao je Čikago, odneli su pobedu iz Severne Kalifornije na krilima odlične partije veterana Denga i Buzera. Pre samo dve večeri pretrpeli su najgori poraz u sezoni u Sakramentu, pa su bili veoma motivisani, imali su šut više od 50 odsto i nadskočili su rivala.

Posle lošeg starta Dalas je slavio protiv Klivlenda, ključ su bili igrači sa klupe. Odskočio je Rodriž Bubua, francuski bek, koji je vrlo malo igrao ove sezone. Ubacio je 18 poena, predvodio rezerviste, koji su brojali do 60. Poređenja radi, klupa Kavsa je postigla svega 19 poena.

Hjuston je po običaju okrenuo rezultat kod kuće, Harden je sa 37 poena bio tvorac povratka protiv Minesote, koja je na startu treće četvrtine bila na +20. Peković se oporavio, ali nije sa ekipom na turneji. Uskoro treba očekivati njegov povratak u tim.

Džoš Smit bio je ključ u pobedi Atlante protiv Feniksa, ubacio je 17 poena, imao 11 skokova i sedam asistencija. Da stigne do prvog tripl dabla u poslednje tri godine sprečili su ga saigrači koji su promašivali lake šuteve, ali nije im zamerio, kaže da je važna pobeda. Na drugoj strani Dragić usamljen, 21 poen i osam asistencija.

Najviše poena u sezoni 29 Džona Vola donelo je pobedu Vašingtonu protiv Hornetsa, Reptorsi su savladali Šarlot, Amir Džonson će pamtiti meč, uhvatio je 21 loptu, najviše u karijeri.

REZULTATI:

Toronto –Šarlot 92:78

Vašington – Nju Orleans 96:87

Indijana – LA Lejkers 93:99

Atlanta – Finiks 107:94

Hjuston – Minesota 108:100

Oklahoma – Orlando 117:104

Dalas – Klivlend 96:86

Milvoki – Majami 94:107

Denver – Memfis 87:80

Golden Stejt – Čikago 95:113

(Telegraf.rs/Sportske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA