WTA INDIJAN VELS: U finalu Šarapova i Voznijacki

Dankinja je u polufinalu pobedila Nemicu Angeliku Kerber 2:1, po setovima 2:6, 6:4 i 7:5, dok je Ruskinja bila bolja od sunarodnice Marije Kirilenko 2:0, po setovima 6:4 i 6:3

  • 0

Ruska teniserka Marija Šarapova i Dankinja Karolina Voznijacki sastaće se u finalu turnira Masters serije 1000 u Indijan Velsu.

Šarapova je u polufinalu savladala zemljakinju Mariju Kirilenko 6:4, 6:3, dok je Voznijacki plasman u završni meč turnira izborila pobedom protiv Nemice Angelike Kerber 2:6, 6:4, 7:5.

Dankinja je tako prekinula niz od tri poraza protiv Kerberove i imaće priliku da se bori za prvi trofej najviše kategorije posle dve godine, kada je bila najbolja baš u Indijan Velsu.

Marija Kirilenko bila je vrlo raspoložena na početku meča, jer je vrlo brzo povela 4:0, zatim se Karolina vratila na 4:2, ali je posle toga propsutila nekoliko brejk i gem lopti, pa je prvi set lagano pripao Kerberovoj.

U drugom setu, Kerberova je počela posle nekog vremena da igra mnogo nervoznije, što je iskusna Karolina iskoristila u drugom setu, pa kasnije i u trećem, kada je povela 4:1.

Međutim, iako je Voznijacki imala priliku da vodi i 5:1, na kraju je ipak imala prednost od samo jednog brejka 5:3, ali je i to Kerberova uspela da vrati, međutim nije imala snage za potpuni preokret, pa je Voznijacki rezervisala finale, gde joj se kasnije pridružila Šarapova.

Ukupno, Voznijacki je imala 29 direktnih poena i 38 grešaka, dok je Kerberova upisala 35 vinera i 41 grešku.

Ruskinja je zahvaljući trijumfu nad Kirilenkovom došla do svog trećeg finala na jugu Kalifornije, a prošle godine u borbi za titulu ubedljivo je poražena od Beloruskinje Viktorije Azarenke. 

Šarapova je do brejka protiv svoje sunarodnice došla već u trećem gemu i iako se očekivalo da će lako osvojiti prvi set, to nije bio slučaj. Ruskinja je do vođstva 1:0 došla tek posle sat vremena velike borbe sa Kirilenkovom, a potom je u drugom setu mnogo bolje servirala, dva puta oduzela servis sunarodnici i zasluženo slavila.

- Poznajem Mariju još iz vremena kada smo bile klinke, tako da između nas nema nikakvih tajni na terenu. Teško je igrati protiv osobe sa kojom ste igrali zajedno na toliko turnira. U drugom setu sam servirala mnogo bolje i zato sam osvojila nekoliko lakših poena. Morala sam da budem agresivnija nego obično, a ona me je zaista namučila - istakla je Šarapova.

Voznijacki i Šarapova su se do sada sastajale šest puta, a Ruskinja vodi 4:2 u pobedama.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 6.020.268 dolara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA