ABA: Zvezda obezbedila drugo mesto, Partizan blizu fajnal-fora

"Crveno-beli" pobedili Podgoričane 79:63 u 25. kolu regionalne lige i obezbedili drugu poziciju na tabeli pred finalni turnir, dok su "crno-beli" poraženi u Skoplju 66:64, ali su zadržali šanse za završni turnir ako pobede Solnok u poslednjem kolu

  • 1

Srpski fajnal-for ABA lige! Pretposlednje kolo regionalnog takmičenja rešilo je sve dileme oko plasmana na završni turnir, koji će biti odigran u Laktašima (25-27. april). Igokea je odavno izborila plasman, kao i Zvezda, ali i Radnički, a čeka se samo poslednje kolo da bi i Partizan potvrdio učešće pobedom nad Solnokom.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost 79:63 u 25. kolu  ABA lige, i time obezbedili drugo mesto na tabeli pred završni turnir, ali i dali šansu Partizanu, koji je izgubio od MZT 66:64, da se nađe na turniru.

Zvezda se tako izjednačila sa Igokeom, sa kojom deli prvo mesto, ali ekipa iz Laktaša ima bolji međusobni skor, ali imaju i utakmicu manje, jer igraju u nedelju. Tek posle meča Igosa sa Krkom će se znati da li "crveno-beli" imaju šanse za prvo mesto.

Partizan je imao priliku da već sada pobedom overi plasman, ali je izgubio u tesnoj završnici, pa će priliku čekati sledeće nedelje.

ZVEZDA RUTINSKI DO TRIJUMFA

Ipak sigurno je da je Zvezda obezbedila odlazak na fajnal-for, i to najverovatnije sa drugog mesta, ali će poslednje kolo dati sve odgovore.

Zvezda je zasluženo pobedila Budućnost, jer je od samog početka meča pa sve do kraja kontrolisala igru i rezultat i nijednom nije dozvolila rivalu da povede.

Tokom meča Beograđani su u nekoliko navrata imali prednost i 15 poena, ali su dozvoljavali rivalu da se vrati. Na sreću, to ih nije skupo koštalo. Najefikasniji u timu Beograđana bio je Rakočević sa 16 poena, Skot je ubacio 14, a Savović 12 koševa.

"CRNO- BELI" IZGUBILI DRAMU U SKOPLJU

Košarkašima Partizana bila je potrebna pobeda u Skoplju da bi sigurno obezbedili plasman na završni turnir već posle ovog kola zahvaljujući pobedi Zvezde nad Budućnošću. Međutim, "crno-beli", koji su igrali dobro i vodili tokom meča, nisu uspeli.

Prava drama viđena je u Skoplju u prepunoj dvorani MZT, i to u poslednjih nekoliko sekundi. Domaći su vodili 64:63, Lučić je fauliran, ali je ubacio samo jedno bacanje na 15 sekundi pre kraja i izjednačio. Usledio je brz faul nad Čekovskim, a on je bio polovičan sa linije penala.

Srpski tim je na deset sekundi pre kraja kod vođstva domaće ekipe 65:64. Išlo se na Bertansa, koji je uzeo loptu i krenuo u prodor, prošao Čekovskog, a zatim šok, sudija je dosudio faul u napadu na dve sekunde do kraja. Bilo je sve gotovo, pa faul na Otaševiću nije imao svrhe . On je ubacio jedno bacanje za pobedu MZT 66:64.

Tako će Partizan prolaz na fajnal-for morati da traži u poslednjem kolu, kada dočekuje Solnok. Njegov takmac za četvrto mesto je Budućnost, koja takođe igra kod kuće, ali bi u slučaju pobede oba tima Partizan bio četvrti jer ima bolji međusobni skor.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Gordon sa 18 poena, dok je Gagić ubacio 10 koševa.

ABA liga, 25. kolo

Petak:

Split – Radnički Kragujevac 81:63

Subota:

Crvena zvezda – Budućnost 79:63

MZT – Partizan 66:64

Olimpija – Široki 82:85

Nedelja:

Solnok – Zadar 17.00

Cedevita – Cibona 17.00

Igokea – Krka 20.15

TABELA: Igokea 18-6, Zvezda 18-7, Radnički 16-9, Partizan 15-10, Budućnost 15-10, Cedevita 13-11, Olimpija 13-12, MZT 12-12...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA