PROSINEČKI PORUČIO HRVATIMA: Čuvajte se Kolarova, Srbi jure poslednji voz!

- Moj nekadašnji klupski drug Siniša Mihajlović je izabrao nove, mlađe snage, smatrajući da njihov entuzijazam može da prevagne. Međutim, videlo se kroz kvalifikacije da mnogo toga ne ide po planu, dok je, s druge strane, Štimac ostao veran asovima i prekaljenim igračima - rekao je nekadašnji trener Crvene zvezde

  • 4

Nekadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, koji dobro poznaje fudbalske slike u rodnoj Hrvatskoj i Srbiji, rekao je pet dana do utakmice između dve selekcije na "Maskimiru" da Srbi u Zagreb dolaze da uhvate poslednji voz kako bi opstala nada za Mundijal u Brazilu.

U razgovoru za "Sport", Prosinečki je naglasio da je prednost izabranog Igora Štimca njihova prekaljenost u odnosu na mlade nade koje je izabrao njegov saigrač iz Zvezde.

- Moj nekadašnji klupski drug Siniša Mihajlović izabrao je nove, mlađe snage, smatrajući da njihov entuzijazam može da prevagne. Međutim, videlo se kroz kvalifikacije da mnogo toga ne ide po planu, dok je na drugoj strani Štimac ostao veran asovima i prekaljenim igračima - počeo je svoju analizu Prosinečki, i odmah precizirao:

- Ko ne padne u euforiju, može da se nada uspehu. A što se tiče motiva, Srbija ga svakako ima da bi donekle izbrisala ranije kikseve.

Trener turskog Kajzerija rekao je da su samo igrači ti koji odlučuju pobednika.

- Igrači odlučuju, pobeđuju ili gube. Sve ostalo je manje bitno. Trener uvek traži perfekciju, a onda se desi da protivnik stane, da zatvori prolaze ili ga jednostavno više hoće sreća i sve taktike padaju u vodu. Smatram ipak da će borba na sredini terena biti presudna na "Maksimiru".

Svakako, Hrvatska je rasterećenija u kvalifikacijama, ali Prosinečki smatra da će ipak Srbija biti pod manjim pritiskom.

- Da, uzela je bod Belgiji u gostima i ima otvoren put ka prvom mestu. S druge strane, Srbi dolaze u Zagreb da uhvate poslednji voz, da ostane u konkurenciji za plasman na Svetsko prvenstvo. Ipak, smatram da imaju manji pritisak, što im omogućava da igraju čak i iznad realnih mogućnosti.

Odbrana je onaj deo igre gde se Srbiji, makar po imenima, daje prednost.

- Taj bedem nije lako preskočiti. Treba se namučiti da se pronađe pukotina u njemu. Sa tim ciljem, veliku ulogu mogli bi da imaju krilni igrači. Pored presinga, Hrvatskoj je bitan i tačan pas kako bi Srbi onemogućili opasne kontranapade. Srbija ima nekoliko dobrih izvođača slobodnih udaraca, a u Zagrebu posebno treba da se čuvaju prekida Kolarova, šuteva ili centaršuteva - zaključio je Robert Prosinečki.

(Telegraf.rs / Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • steva

    17. mart 2013 | 15:34

    ...i ti si neki stručnjak. Ma nemas pojma!

  • Rafael Vitez Boban

    17. mart 2013 | 22:18

    Mater van jucer van je vaja sad nije dobar ma volija bi da dobijete petardu ka Partizan na Maksimiru !!!

  • lipa

    17. mart 2013 | 13:43

    bezi bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA