Selektor Janković: Milunović je Zvezdin bingo!

Strateg mlade reprezentacije posetio crveno-bele u Antaliji i nahvalio pojačanje iz Belgije

  • 0

Poznato lice na pripremama Crvene zvezde u Antaliji. Crveno-bele je posetio selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković. On se nalazi u Antaliji kako bi se uverio u kvalitete i spremnost potencijalnih kanddiata za nacionalni tim, a budući da ih je u Zvezdi petorica, onda i ne čudi što je prvo posetio njih.

- Gledano iz perspektive selektora mlade reprezentacije dobro je da je na jednom mestu veliki broj kandidata za dres “orlića”, gledano iz perspektive našeg najtrofejnijeg kluba to predstavlja veliki zalog za budućnost. Primarni cilj u Turskoj mi predstavlja uvid u formu svih kandidata za mladu seleciju jer nas naredni prijateljski duel protiv Bosne i Hercegovine očekuje 29. februara na domaćem terenu. Želim da se na licu mesta, kroz prijateljske mečeve uverim u formu svojih kandidata. Imaću mnogo posla jer će Antalijom u narednih nedelju dana prodefilovati sedam klubova Superlige – započeo je priču Saša Janković.

Na Jankovićevim spiskovima su do sada bili standardni Lazović i novajlije Maksimović, Milivojević, Mladenović i Milunović. Posebno izdvaja Milunovića, pojačanje Zvezde iz Belgije.

- Milunović je veliki potencijal. Reč je o momku sjajnog karaktera i divne naravi, koji ne štedi ni sebe ni druge. Upravo je tim osobinama uspeo da izbori status standardnog mladog reprezentativca Srbije. Ako se prisetimo igara u prethodnim kvalifikacionim mečevima biće vam jasno da je Crvena zvezda mnogo dobila njegovim dolaskom. Ostaje nam da vidimo kako će se uklopiti u sistem koji forsira Robert Prosinečki – uveren je Janković

Janković se osvrnuo i na Darka Lazovića koga je upravo on "vratio u život" utakmicama u mladoj selekciji, pošto mu Pižon, Dostanić i Kristić nisu pružali šansu na Marakani.

- Darko je ušao u “plus” fazu svoje karijere. Molio bih sve dušebrižnike da tog dečka ostave na miru kako bi se on na pravi način fudbalski razvijao. Uzlazna putanja je evidentna i taj kvalitet je neprocenjiv. Ono što mora biti Darkov prioritet jesu dobre partije u kontinuitetu i tek onda sa sigurnošću možemo da kažemo da smo dobili velikog fudbalskog asa koji će ostaviti dublji trag u srpskom fudbalu.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA