BOŠKOVIĆ: Idemo na medalju na Svetskom prvenstvu!

- Naš cilj je da u decembru osvojimo medalju, a da bismo to ostvarili moramo češće da se okupljamo i uigravamo. Ovo je početak priprema za to takmičenje - rekao je selektor srpskih rukometašica

  • 1

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da će njegove izabranice pokušati da u decembru na Svetskom prvenstvu u Beogradu odu korak dalje nego na Evropskom i osvoje medalju.

- Skupili smo se posle tri meseca sa željom da nastavimo tamo gde smo stali na Evropskom prvenstvu. Naš cilj je da u decembru osvojimo medalju, a da bismo to ostvarili moramo češće da se okupljamo i uigravamo. Ovo je početak priprema za to takmičenje i nadam se da ćemo ih dobro iskoristiti - rekao je Bošković na konferenciji za medije uoči prijateljskih utakmica sa Makedonijom u okviru EHF nedelje.

Bošković je dodao da do medalje na prvenstvu sveta neće biti nimalo lako doći, jer posle odličnih igara na prvenstvu Evrope i plasmana u polufinale, sada svi sa više poštovanja gledaju selekciju Srbije.

- Sada svi traže više od nas. Svesni smo da rezultati neće sami doći i da moramo mnogo više da radimo. Imamo zacrtani cilj, neće nam biti lako, ali sve što se nađe na tom putu moraćemo da pređemo - poručio je on.

Selektor je naglasio da će predstojeću nedelju iskoristiti za rad na taktici, jer su nacionalna prvenstva u toku i igračice su umorne.

Član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Dragica Ðurić navela je da od završetka šampionata Evrope svi imaju samo jedan cilj - medalju na Svetskom prvenstvu.

- Od onog trenutka kada se završilo EP, ljudi iz RSS imaju samo jednu stvar na umu, a to je kako da u decembru osvojimo medalju. Sve što ćemo raditi u narednom periodu vezano je za taj cilj. Moto koji će nas voditi je red, rad i disciplina - istakla je Ðurićeva.

Jedna od najboljih srpskih rukometašica Sanja Damnjanović istakla je da će mečevi sa Makedonijom biti odličan test za tim.

- Lepa sećanja me vežu za Evropsko prvenstvo, ali i žal što nismo uzeli medalju. Ko zna zašto je to dobro? Sreća pa ćemo biti domaćini i Svetskog šampionata. Svaka utakmica nam znači, imamo više vremena u odnosu na ostale reprezentacije, jer ne igramo kvalifikacije i trudićemo se da to na najbolji način iskoristimo - istakla je Damnjanovićeva.

Srbija će protiv Makedonije igrati u Kragujevcu 21. i 23. marta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    18. mart 2013 | 15:19

    Samo nemoj da povlacis devojke iz drugih reprezentacija za ruku ili dres u toku igre, dok te satro sudije ne vide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA